NIEUWS

Linksys Designcentrum Denemarken


Redactie AV & Domotica | 05 juni 2008
Ingezonden mededeling

Linksys European Design Center inspireert onderscheidende ontwerpen en 
cultiveert unieke gebruikerservaringen voor consumentenproducten.

Amsterdam – 28 mei 2008 – Linksys, een divisie van Cisco, en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkproducten voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, opende vandaag het Linksys European Design Center in Kopenhagen, Denemarken.
Het Linksys European Design Center zal de ontwerpvisie en ontwikkeling van toekomstige consumentenproducten verder stimuleren. De creatieve en inspirerende designstudio is net buiten Kopenhagen gevestigd en is ingericht om ontwerpen van wereldklasse te creëren, met ontwerpers uit verschillende disciplines en landen. Naast het visionaire designwerk zal het European Design Center ook onderzoek doen naar consumententrends, culturele verschillen en marktdynamiek. Mede hierdoor kan design nog beter in het productontwikkelingsproces worden geïntegreerd.

Eskild Hansen, Sr. Manager Industrial Design en hoofd van het Linksys European Design Center zei hierover: “Europese consumenten zijn nog gevoeliger voor design dan voorheen en Denemarken loopt in veel opzichten voorop in deze trend.” Denemarken werd door het World Economic Forum ook erkend als nummer één in het WEF Networked Readiness Index[1] onderzoek. Hansen zei verder nog: “het lag dan ook voor de hand om het European Design Center in Denemarken te vestigen. De lange en succesvolle designtraditie in Scandinavië biedt ons een sterk fundament voor de toekomst. Het Design Center heeft nu alle nodige kennis en ervaring in huis om resultaten neer te zetten.”Het Linksys European Design Center zal de designvisie en ontwikkeling voor alle Linksys consumentenproducten holistisch benaderen. Naast het industriële ontwerp zal het team zich concentreren op de interactie tussen het product en de consument, om de volledige gebruikerservaring verder te verbeteren: van aankoop tot installatie en gebruik.

Hansen zei: “wij beschouwen design als meer dan het ontwerpen van een product. Het is allesomvattend: de verpakking, het product, de interactie, de gebruikersinterface en de ondersteuning zijn onderdeel van het proces. Het European Design Center zal een belangrijke rol spelen in het definiëren van de totale gebruikerservaring voor elk product: hoe het werkt, reageert, aanvoelt en eruit ziet.”

De eerste projecten waaraan het Europese design team heeft gewerkt, was een aantal netwerkproducten voor thuisgebruik die onlangs werden geïntroduceerd, waaronder het nieuwe router ontwerp. Het Europese design team werkt momenteel aan 15 verschillende projecten, waaronder een aantal nieuwe productcategorieën. Elk van de zes medewerkers is gespecialiseerd in één of meer gebieden om geslaagde concepten tot leven te brengen. De studio is onder meer uitgerust met een 3D-modelprinter waarmee concepten snel geëvalueerd kunnen worden, in plaats van dit proces aan een extern bedrijf uit te besteden.Dergelijke middelen stellen het Europese en Amerikaanse team in staat om naadloos samen te werken, ondanks de afstand en de verschillende tijdzones. De oprichting van het European Design Center is een toonbeeld van de inspanningen die Linksys levert om de uitstraling en gebruikerservaring van netwerk- en entertainmentproducten voor consumenten verder te verbeteren.Over Linksys
Linksys, een divisie van Cisco, (NASDAQ: CSCO), is opgericht in 1988 en toonaangevend leverancier op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning.
Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl

EDITORS' CHOICE