NIEUWSGefen

Nieuwe GEFEN producten


Redactie AV & Domotica | 19 mei 2008 | Gefen

Gefen is een Amerikaanse fabrikant die van oorsprong gespecialiseerd is in videoconnectiviteit. Maar ook oplossingen voor audio en computersignalen zijn geen enkel probleem voor Gefen.

We bedoelen niet alleen de kwalitatief zeer goede digitale of analoge videokabels maar vooral ook switchers, splitters, extenders, adapters en converters. Het is dus mogelijk een signaal te dupliceren, te sch ak elen, te versterken of te converteren in een ander type signaal.

Het gebruik van lange(re) HDMI of DVI kabels wil in de praktijk nog w el eens problemen geven. Gefen heeft hier de perfecte oplossing voor. Ze maken gebruik van extenders die d.m.v. CAT5 kabel het signaal kunnen verlengen tot wel 100 meter. Zonder verlies van signaal uiteraard. Dit systeem ondersteunt resoluties van 1080P , 2K en 1920x1200. Een ander bijkomend voordeel is dat de kabel heel flexibel en dun is zodat de kabel goed en makkelijk weggewerkt kan worden.

Een voorbeeld hiervan is de EXT-HDMI-CAT5X.

Dit systeem verlengt HDMI 1080P signalen tot 45 meter van de bron en 60 meter bij een 1080i resolutie. Dit gaat over 2 CAT5 kabels. Dit systeem ondersteunt HDCP.

Gefen heeft ook oplossingen om bijvoorbeeld HDMI en DVI signalen te splitsen van één tot wel tien bronnen op een scherm, uiteraard zonder kwaliteitsverlies. Oplossingen om meerdere schermen op een bron aan te sluiten behoren ook tot de mogelijheden.

Een voorbeeld hiervan is de EXT-HDMI-144

1 HDMI input, 4x HDMI outputs met behoud van HD resoluties, ondersteunt 1080P en HDCP.

EDITORS' CHOICE