NIEUWS

IRS levert domotica in Scheveningen

Redactie AV & Domotica | 19 mei 2008

IRS is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van woontechnologie oplossingen. IRS levert op dit moment luxe woontechnologie en -diensten voor Residentie Zeerust in Scheveningen.

De renovatie en herontwikkeling naar luxe appartementencomplex van het voormalige hotel Zeerust aan de Keizerstraat in Scheveningen is in volle gang. Het gemeentelijke monument wordt gerestaureerd en binnenin worden 12 appartementen van tussen de 140 m2 en 300 m2 gerealiseerd. In opdracht van Michiel Magis Architectuur & Ontwikkeling, de projectontwikkelaar, levert IRS de uitgebreide woontechnologie en –diensten voor deze luxe woningen. 

De appartementen van Residentie Zeerust, gelegen op zo’n 100m van het Scheveningse strand, worden door IRS voorzien van vooruitstrevende gemakken op het gebied van woontechnologie en – diensten en hoogwaardige beveiliging, zoals een geavanceerd brand- en inbraakalarm. Met het IRSboxmanagementsysteem (BMS) kunnen bijvoorbeeld boodschappen worden bezorgd en kleding voor de stomerij worden afgehaald als de bewoners niet aanwezig zijn.

De Bode

Via de Bode, een centraal bedieningspaneel in elke woning, is een uitgebreid dienstenpakket aan te sturen. Men kan zich bijvoorbeeld “abonneren” op boodschappen- en stomerijservices, en verlichting en verwarming kunnen middels dit systeem worden bediend. Als extra service is het bovendien mogelijk om deze zaken op afstand, met een PC, PDA of mobiel, te besturen.

Beltableau

Bij de ingang van het pand wordt een beltableau geplaatst. Deze digitale bel is een paneel dat bestaat uit een scherm en draaischijf, die linksom gedraaid de mogelijkheid geeft door huisnummers te bladeren en rechtsom gedraaid door namen te bladeren. Bij afwezigheid van de bewoners kan het systeem worden doorgeschakeld naar mobiele apparaten, zodat zij de deur op afstand kunnen openen.

Levensloopbestendig

Dankzij het Plug & Play-karakter van het IRS-systeem zijn de opties eenvoudig uit de breiden. Die uitbreiding kan bestaan uit bijvoorbeeld luxe diensten als een bloemist aan huis, maar ook uit zorgdiensten. Zo kunnen aan de Bode een bloeddruk- of suikerspiegelmeter worden gekoppeld. Ook de alarmering kan worden uitgebreid met een persoonsalarmering met, indien gewenst, zorg op afstand. Deze uitbreidingsmogelijkheden zorgen ervoor dat mensen met een zorgvraag langer zelfstandig kunnen blijven wonen. “Wij willen bewoners de mogelijkheid bieden om in grote comfort te leven, ook als zij, nu of in de toekomst, gehinderd zijn door enige zorgbehoeften. Met de uit te breiden woontechnologie en -diensten van IRS kunnen we dit waarmaken.”, aldus projectontwikkelaar Michiel Magis van Michiel Magis Architectuur en Ontwikkeling.

“IRS woontechnologie is open, modulair en toekomstvast. Bewoners van Residentie Zeerust beschikken nu over technologie en woondiensten die het gevoel van veiligheid, welzijn en comfort in de woning vergroten.”, aldus Coen Kijk in de Vegt, General Manager van IRS. "In de toekomst kunnen bewoners gemakkelijk functionaliteiten en diensten toevoegen, wat de levensloopbestendigheid van de woning vergroot.”

Meer informatie: www.irservices.nl.


EDITORS' CHOICE