NIEUWS

Veel nieuwe producten van Belden Cable

Redactie AV & Domotica | 09 mei 2008

(Ingezonden mededeling)

Terwijl naar schatting 95 procent van alle broadcastfaciliteiten nog op het HDTV-formaat moet overstappen, biedt Belden nu al de producten en ervaring om ze hierbij te helpen. Onlangs gaf Werner Eich, Marketing Manager Entertainment van Belden EMEA, tijdens een persvoorlichting uitleg over het productaanbod van Belden voor broadcasting, sport en thuisgebruik.

“We beleven momenteel een digitale revolutie: uitzendorganisaties, televisieproductiestudio’s en postproductiebedrijven stappen massaal over op High Definition Serial Digital Imaging (HD/SDI) als voorkeursformaat, onder meer vanwege zijn superieure prestaties. Het zuivere digitale beeld wordt onvertraagd verwerkt en is zeer stabiel, waardoor er minder apparatuuraanpassingen nodig zijn en kopieën of reproducties dezelfde kwaliteit behouden als het origineel. Bovendien is er vrijwel geen sprake van signaaldegradatie en wordt de geluidsimmuniteit sterk verbeterd. Digitale technologie belooft niet alleen betere beeld- en geluidskwaliteit, maar maakt ook de weg vrij voor interactieve on-demand televisie en andere digitale diensten.

“In het 1080i-formaat (interlaced) wordt de beeldresolutie gevormd door 1920x1080 pixels die met zestig interlaced frames per seconde worden verzonden. In het 1080p-formaat (progressief) is de beeldresolutie gelijk, maar worden er zestig complete frames per seconde verzonden.

Bij het progressieve formaat wordt dus iedere 1/60e seconde het beeld compleet vernieuwd, terwijl dit bij het interlaced formaat slechts de helft is. Het progressieve formaat biedt daarom een betere beelddefinitie en hogere beeldkwaliteit.”

“Voor minimale echodemping is zowel de consistentie als de kwaliteit van het productieproces van belang. Bij een goede kabelproductie hoort een test op de derde harmonische reeks van de bedrijfsfrequentie. Voor een seriële, enkelvoudige kabel 1080p betekent dat een test op 4,5 GHz. Dit 1080p-formaat wordt geacht om seriële digitale beeldsignalen te verzenden op 2,97 Gb/s en hiervoor is een bedrijfsfrequentie van 1485 GHz vereist. Dit vertaalt zich naar een kortere golflengte en een grotere kans dat inconsistent geproduceerde kabels het signaal verstikken door een hoge mate van echodemping. Dit kan zelfs al door de kleinste afwijking in het productieproces worden veroorzaakt. Zo kan een licht gebogen as, een slechte lager of een ongelijke kabelspanning reflectie veroorzaken en de golflengte van het signaal beïnvloeden. Daarom zijn uiterste consistentie en controle tijdens het productieproces cruciaal voor een betrouwbaarheid signaaloverdracht op hoge frequenties en voor minimale echodemping.

Verhoogde sweeptests
“Broadcastcamera’s en videokabels moeten dus topprestaties leveren en tegelijkertijd voldoen aan strenge internationale en Europese normen. Daarom heeft Belden als eerste kabelfabrikant zijn sweeptests verhoogde van 3 GHz naar 4,5 GHz voor alle coaxkabels die zijn ontworpen voor maximale bandbreedte, minimale echodemping en minimale verzwakking. De kabels voldoen nu reeds aan de zeer strenge specificaties ten aanzien van de elektrische eigenschappen en zijn bij uitstek geschikt voor zowel analoog als digitaal beeld bij broadcasting, postproductie en andere beeldtoepassingen. Daarnaast voert Belden op elke spoel HD-kabel volledige sweeptests uit op 4,5 GHz en geven we bij onze producten een certificaat af om zo een ongeëvenaarde signaalintegriteit en -betrouwbaarheid te garanderen, met minder verzwakking (RL) op de hogere frequenties.

“We zijn klaar voor de toekomst. Als pionier en leider op het gebied van kabeltechnologie hanteert Belden een strenge aanpak ten aanzien van de kwaliteitsgarantie. In plaats van na de productie alleen steekproefsgewijs kabelpartijen te inspecteren en testen, begint bij ons het kwaliteitsproces al tijdens de ontwikkeling en productie.”

“Bij een uitgebreid onderzoek door een onafhankelijk testlaboratorium naar de HD-prestaties van de videocoaxkabels in televisiestudio’s werden de kabels getest op echodemping, verzwakking en maximale kabeldoorgang op HD (1080i en 720p). De eindconclusie was dat alle producten van Belden beter presteerden dan in onze eigen catalogi staat vermeld.”

“Belden brengt voortdurend nieuwe producten op de markt ten behoeve van het produceren, beheren en leveren van amusementscontent, waaronder mobiele televisie, IPTV en D-Cinema. Onlangs hebben we de volgende nieuwe producten geïntroduceerd:

Digitale en analoge composietkabel voor audio/videocamera 1347A – Dit nieuwe composietontwerp, voorzien van 1505A Precision videokabel en 9451 audiokabel, biedt uitzonderlijk beeld, geluid en sterkte voor ENG/EFP-camera’s.

Outside broadcasting
Tactische glasvezelkabel voor outside broadcasting – Deze stevige, veerkrachtige, lichte kabels zijn ontwikkeld voor een snelle, gemakkelijke toepassing in mobiele communicatiesystemen, uitzending door digitale camera’s in ENG-voertuigen en voor toepassingen binnen de mijnbouw en industrie, met name voor interlokale HD-transmissies.

Halogeenvrije kabel – Een versie van de Brilliance® DigitTruck 179DT lichtgewicht RG-179 Type 75-ohm coaxkabel. De kabels vormen een minder grote belasting op de vrachtwagens, nemen minder ruimte in beslag, zorgen voor een betere luchtstroming en verlagen het benzineverbruik.

Wireless Access System – Dit unieke ontwerp met ‘channel blanket’-technologie is eenvoudig te installeren en presteert beter dan de bestaande technologie. Deze WLAN is voorzien van intelligente switches met 8 en 24 poorten en Access Points (AP’s) met dubbele en vierdubbele radio. Diepe radiofrequenties zijn niet langer vereist en er hoeft niet langer te worden gekozen tussen dekking, capaciteit en mobiliteit.

Overzicht nieuwe producten NP260.
Uitbreiding assortiment FRNC-speakerkabels – Een nieuwe lijn voor geluidsprofessionals die een kraakhelder en zeer precies geluid vereisen voor PA-installaties. Alle single pair en snake speakerkabels zijn halogeenvrij en flexibel. De Brilliance®-lijn niet-afgeschermde speakerkabels bestaat uit drie producten met 1,5 mm2, 2,5 mm2 en 4,0 mm2 constructies.
Uitgebreid assortiment FRNC OFHC premium construction speakerkabels – Alle single pair en snake speakerkabels zijn halogeenvrij en flexibel, kennen een lage capacitantie en zijn vervaardigd van zuurstofvrije koper voor een uitzonderlijk helder geluid. Door de legenda’s op de kabels kan de locatie worden vastgesteld (bijv. kamer 12345, zone ABCDE).

Banana Peel Precision snake beeldkabels – Dit assortiment is uitgebreid met drie van de populairste SDI/HD-coaxkabels van Belden met een 1694A-composietconstructie. Uitzonderlijk beeld met meervoudige coaxkabels in één enkele pull.

Halogeenvrije VideoFlex® snake kabel – Een nieuwe lijn halogeenvrije componentvideokabels voor optimale prestaties en lagere installatie- en arbeidskosten. Een uitbreiding op de zeer populaire VideoFlex® snake kabel met een eenvoudig te installeren 1855ENx-bundel, met de algemene Europese afmeting voor videocoaxkabels: 0,6/2,8.

CATV meeraderige kabel voor systemen met meerdere switches - Een uitbreiding van de zeer populaire CATV-kabels, met een eenvoudig te installeren H121A-bundel voor optimale prestaties in systemen met meerdere switches en een kortere installatieduur. Dit product is gebaseerd op de algemene Europese afmeting voor videocoaxkabels (0,8/3,5) en levert optimale signaaloverdracht voor MATV/SMATV.

CatSnake™ Cat5e met vier kanalen voor intensief gebruik – De ideale oplossing voor toepassingen die meervoudige of redundante kanalen van Cat5e-kabels vereisen bij producties of staging op afstand.

Halogeenvrije Mini High Resolution s-videokabel – De ideale kabel voor beeld- en geluidsinstallaties in huis met BNC-aansluitingen.

NanoSkew™ Brilliance® VideoTwist™ in S/FTP-ontwerp – Het nieuwe afgeschermde ontwerp van Belden van de bekende NanoSkew™ is nu verkrijgbaar voor Digital Signage-toepassingen.
 
SMPTE 311M hittebestendige kabel met hybride vezels voor HDTV-camera – Deze mobiele kabel wordt in studio’s of buitenshuis gebruikt en tevens als statische kabel in permanente installaties. De drie modellen hebben flexibele zwarte hulzen van halogeenvrij materiaal, PUR of PVC en alle onderdelen zijn voorzien van een hittebestendige PE-isolatie met een speciale eenvoudige aansluiting op de drum.

CA00270 Brilliance® Assemblies™ SMPTE 311M HDTV – Met de toename van HD-videotoepassingen, zoals 1080i/p en 720p, nemen ook de vereisten ten aanzien van de bandbreedte van camerakabels toe. Om hieraan te kunnen voldoen, biedt Belden nu een nieuwe generatie hittebestendige 7804E-kabels. Deze bestaat uit dual single-mode glasvezelkabels en kopercomponenten voor extra kracht en data, en een speciale aansluiting van Lemo 3K.93C of ADC ProAx™. 

Kijk voor meer informatie over Belden op www.belden-emea.com.


EDITORS' CHOICE