NIEUWS

Media Award 2008 voor LG

Redactie AV & Domotica | 18 april 2008

(Ingezonden mededeling)

LG’s L206WU Multilink LCD breedbeeldmonitor is door het consumentenvakblad MediaTotaal beloond met de Media Award 2008.

“De tijd van analoge aansluitingen is voorbij als het om monitoren  gaat. HDMI en DVI hebben de slag gewonnen. LG voegt daar met de L206WU  USB aan toe, want op dat bedieningsvriendelijke niveau kunnen meerdere  schermen aan elkaar worden gekoppeld om ‘multi-desktop’ met
maximaal 6 monitoren mogelijk te maken. De kijkhoek is groot, de  scherpte hoog en het design rondom fraai. Schoonheid en Techniek gaan  zichtbaar hand-in-hand.”
aldus MediaTotaal in haar eindrapport.

De LG L 206WU Multilink monitor is een van de nieuwe LCD breedbeeld monitoren die onlangs door LG  Electronics werden geïntroduceerd. Kenmerkend voor de L206WU Multilink is de toegepaste USB Multilink  technologie. Wanneer met meerdere vensters of applicaties wordt
gewerkt, is het prettig om het pc bureaublad over meerdere  beeldschermen te kunnen uitbreiden. Met de L206WU is dit een kwestie  van eenvoudig extra beeldschermen via de usb-poort inpluggen. Zo  kunnen tot 6 beeld-schermen op de notebook of pc worden aangesloten.
Installatie van extra beeldschermadapters of extra driver software is  niet nodig. De beeldschermen configureren zichzelf.

Het koppelen van beeldschermen en het uitbreiden van het bureaublad  is met name interessant wanneer gewerkt wordt met informatie  intensieve toepassingen of wanneer verschillende taken gelijktijdig  uitgevoerd en gemonitoord worden. Zo kan je op een of meerdere  beeldschermen bedrijfsprocessen of beveiligingscamera`s projecteren,  terwijl op een ander scherm bijvoorbeeld een bureauapplicatie draait.

Ook voor grafische ontwerpers en ict-ers werkt het werken met meerdere  beeldschermen productieverhogend.


EDITORS' CHOICE