NIEUWS

KP-900 Keypad afstandsbediening van URC


Redactie AV & Domotica | 16 april 2008
Het KP-900 keypad afstandsbediening is volledig draadloos en werkt op 4 AAA batterijen. Het is een ware probleemoplosser voor installaties waar het moeilijk is om kabels te trekken. Het KP-900 keypad kan gemakkelijk van de muur worden gehaald zodat je hem kan gebruiken als een IR én RF afstandsbediening. De keypad kan op elke muur bevestigd worden (baksteen, beton of pleisterwerk) door de vier bijgeleverde schroefjes te gebruiken. Ingebouwde magneten zorgen er ook voor dat hij tegen metalen oppervlakten blijft plakken, zelfs tegen de meeste koelkasten. Ingebouwde features zijn achtergrondverlichte toetsen en een helder achtergrondverlicht LCD.


Krachtig & Flexibel

De KP-900 is een krachtige keypad afstandsbediening die alle audio- en videoapparatuur in huis kan aansturen. Het veréénvoudigt en automatiseert zelfs de meest complexe thuisbioscoop systemen door een buitengewone combinatie van capaciteit en flexibiliteit. Doordat het zowel gemonteerd kan worden op een muur én gebruikt kan worden als een afstandsbediening, is de KP-900 ideaal voor huizen met bestaande entertainment systemen alsook voor nieuwe huizen.

Perfect voor verbouwingen
Vier schroefjes bevestigen de steun van de KP-900 aan de muur, waarmee je de kosten en ongemakken van het trekken van kabels en het openbreken van muren elimineert. Het keypad kan overal in de kamer en in elke kamer gemonteerd worden. Het kan gebruikt worden aan de muur in zijn houder, als afstandsbediening, of je kan hem tegen de koelkast of andere metalen oppervlakten bevestigen dankzij de ingebouwde magneten. Het keypad is beschikbaar in drie interieurvriendelijke kleuren, wit, alpin wit en zwart.De KP-900 is uitgerust met een helder, achtergrondverlicht LCD scherm. De zes toetsen rechts van het scherm zijn bedoeld voor selectie en navigatie door het LCD menu. Iemand die ‘TV’ kijkt, zal een lijst met toetsen zien die nodig zijn bij die activiteit. Als hij de ‘DVD’ knop selecteert, zullen de labels bij de toetsen automatisch veranderen zodat de DVD bestuurd kan worden – dit maakt de bediening van het systeem makkelijk, snel en intuïtief.
Om verder een maatwerk installatie mogelijk te maken, komt de keypad met drie sets toetsen voor de bovenste rij. 1 set heeft geen labels, de andere twee zijn voor de volumeregeling (volume+, mute en volume -) en zoekregeling (seek-, shuffle en seek+). Dit helpt installateurs om het keypad beter op het systeem en de wensen van de gebruiker aan te passen.

Elke kamer, altijd en overal
Een KP-900 kan in elke kamer waar controle nodig is worden toegevoegd; in de keuken, slaapkamer, badkamer en zelfs buiten. Het maakt gebruik van IR signalen met een bereik tot 10 meter en / of van RF signalen met een bereik tot 50 meter, wanneer een optioneel MRF-350 of MRF-260 RF basisstation gebruikt wordt. In de RF mode, kan de apparatuur bediend worden zonder te richten, zelfs wanneer deze apparaten in een andere ruimte of in een kast staan.

Voor de professionele installaties
De KP-900 is compatibel met Universal’s baanbrekende MSC-400 Master System Controller en voorziet installateurs met mogelijkheden en voordelen, inclusief triggered macro’s, RS-232 / relais controle, video en voltage sensors en andere apparaten.
De KP-900 is ontworpen om professional geconfigureerd te worden, daarbij gebruik makend van de eigen URC software, welke beschikbaar is voor elke PC met Windows en USB poort. De software is beschikbaar (zonder extra kosten!) via www.universalremote.com. Alhoewel de basis set-up slechts enkele minuten vergt, is voor het volledig configureren van een A/V systeem een gedetailleerde kennis nodig van de apparatuur, de wensen van de gebruiker en de installatie van het systeem.
De KP-900 gebruikt een royale 4 Megabytes aan gebruikersconfigureerbare Flash Memory, welke tot 400 pagina’s met commando’s ondersteund, en dit tot 255 apparaten kan aansturen. Extra features zijn het 255 kleuren achtergrondverlichte palet voor het LCD display, blauwe achtergrondverlichting voor alle toetsen, en de mogelijkheid tot het leren van nieuwe IR commando’s, een kleine geïntegreerde speaker voor hoorbare feedback, een ingebouwde sleep-timer, en een USB kabel. Vier AAA batterijen zorgen voor betrouwbare en langdurige energievoorziening.

Beschikbaarheid: op voorraad

Specificaties:
- LCD maat: 6,1 cm TFT(QVGA) 262.144 kleuren
- Maat: 12,1 cm H x 13,8 cm B x 1,6 cm D (KP-900 zonder muursteun)
12,9 cm H x 15,6 cm B x 2,1 cm D (KP-900 met muursteun)
- Gewicht: 0,2 kg (met batterijen)
- Macro mogelijkheden: Tot 255 stappen; doorverwijzen is echter toegestaan, waardoor de daadwerkelijke macro mogelijkheden onbeperkt zijn.
- Geheugen: 4 Megabites Flash Memory (voor gebruikerconfiguratie)
- RF Freq: 433 MHz
- Range: RF – Tot 50 meter wanner het gebruikt wordt met een MRF-260, MRF-350 of MSC-400  
  RF Basis station.   IR – Tot 10 meter, afhankelijk van de omgeving

Over BMB Electronics BV
BMB Electronics BV, opgericht in 1987, is gevestigd in Veen, Noord-Brabant en is één van Europa’s grootste distributeurs op het gebied van audio / videodistributie, huisautomatisering systemen, lichtbesturing oplossingen en audio / video accessoires.
BMB Electronics BV kan nagenoeg alle producten uit voorraad leveren, om zowel de Europese als de Midden-Oosterse markt te bedienen. Daarnaast geeft BMB Electronics BV regelmatig dealer- en installateurs trainingen in de hoofdkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken, www.bmbelectronics.eu

EDITORS' CHOICE