NIEUWS

Active Home PRO software... nu beschikbaar

Redactie AV & Domotica | 16 april 2008
De CM15 X10 USB Computer / RF interface wordt geleverd met de allernieuwste Active Home Pro software, waardoor het automatiseren van uw woning zeer eenvoudig wordt. Met de software heeft u echter ook de beschikking over zeer uitgebreide mogelijkheden.

Zo kunt u volledig geautomatiseerde gebeurtenissen (events) en tijdklokken (timers) voor uw lichten, apparaten, irrigatie- en veiligheidssysteem programmeren en kunt u na het opslaan van de events / timers  op de CM15 de computer weer uitschakelen. Het grote ingebouwde geheugen biedt voldoende ruimte om elk van uw opeenvolgingen en macro’s te herbergen. Tevens is de software compatibel met producten van derde partijen (Xanura, X’dom).

De ingebouwde hoogfrequente (RF) ontvanger maakt het mogelijk om signalen van X10 afstandsbedieningen en andere draadloze apparaten (b.v. MS13 bewegingsmelder of SS13 design schakelaar) rechtstreeks op uw CM15 computer interface aan te spreken. 

De installatie van de software is snel en eenvoudig. In een oogwenk kunt u de intuïtieve software gebruiken om uw huis te automatiseren. De CM15 “denkt” feitelijk voor u en neemt u daarmee taken uit handen. De ingebouwde macro’s passen automatisch de veranderende tijden van zonsopgang en zonsondergang aan.

De CM15 is  nu beschikbaar bij BMB Electronics BV.


Hoe het werkt:
Met de 2-weg CM15 combinatie van Computer / RF Interface en de Active Home Pro Software kunt u geautomatiseerde gebeurtenissen creëren voor uw lichten en apparaten en eenvoudig X10 macro’s maken. Een commando van een controller (zoals de MT12 mini controller) stuurt normaal gesproken een apparaat direct aan, door bijvoorbeeld op ‘A1 aan’ te drukken schakelt u de module(s) met code A1 aan. Echter, de computer interface kunt u zo programmeren dat deze een commando ontvangt en daarop reageert door automatisch een serie commando’s te versturen, dit wordt ook wel een macro genoemd. Bijvoorbeeld: U wordt ’s nachts wakker om naar de wc te gaan. Zodra u de slaapkamerdeur opent, gaan de lichten op de trap en in de badkamer aan; 5 minuten nadat u de badkamer heeft verlaten schakelen alle lichten weer uit.


Features: 
o    Bestuur lichten en apparaten met de X10 huisautomatisering modules. Ze zijn volledig compatibel met de uitgebreide range X10 producten, welke beschikbaar zijn bij BMB Electronics BV. Ze maken uw leven makkelijker, veiliger en besparen uw geld.
o    Door voorgeprogrammeerde instellingen hoeft u nooit meer een donker huis binnen te lopen als uw huisautomatiseringssysteem weet dat u er zal zijn.
o    Gebruiksvriendelijke Active Home Pro software zorgt ervoor dat iedereen er mee over weg kan, zowel beginners op het gebied van huisautomatisering alsook de ervaren X10 gebruikers.
o    De Active Home Pro werkt zelfs als de computer uitgeschakeld is. Als de instellingen naar wens zijn kunt u deze in het geheugen van de CM15Pro plaatsen  en de computer uitzetten.
o    X10 RF afstandsbedieningen en RF sensoren, zoals de MS13 bewegingsmelders, communiceren direct met de ingebouwde RF ontvanger van de CM15.
o    De CM15 “denkt” feitelijk voor u en neemt u daarmee taken uit handen. Past automatisch de tijden van zonsopgang en zonsondergang aan.  Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het opnieuw programmeren als het bijvoorbeeld weer vroeger donker wordt.
o    Het ingebouwde geheugen zorgt ervoor dat geprogrammeerde instellingen worden bewaard, ook na stroomuitval of het uitzetten van de computer.
o    U kunt het Active Home Pro huisautomatiseringssysteem ook gebruiken als beveiligingssysteem. Stel u lichten/apparaten zo in dat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is (aanwezigheidssimulatie). Alle X10 security modules zijn hierop aan te sluiten.
o    Het is eenvoudig om macro’s te maken en in te zien.  Zo kun je in elke kamer zien wat er zich heeft afgespeeld of gaat afspelen.


Over X10
Al meer dan 30 jaar wordt X10 gezien als de marktleider in betaalbare, plug&play, draadloze huisautomatisering oplossingen, welke de samenwerking van alle huishoudelijke elektronische apparaten mogelijk maakt zonder extra bekabeling te leggen. Dankzij de ingenieuze combinatie van technologieën kunnen alle apparaten bediend worden waar dan ook in huis, via de reeds aanwezige lichtnet bekabeling.Over BMB Electronics BV
BMB Electronics BV, opgericht in 1987, is gevestigd in Veen, Noord-Brabant en is één van Europa’s grootste distributeurs op het gebied van audio / videodistributie, huisautomatisering systemen, lichtbesturing oplossingen en audio / video accessoires.
BMB Electronics BV kan nagenoeg alle producten uit voorraad leveren, om zowel de Europese als de Midden-Oosterse markt te bedienen. Daarnaast geeft BMB Electronics BV regelmatig dealer- en installateurs trainingen in de hoofdkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken, www.bmbelectronics.eu

EDITORS' CHOICE