NIEUWS

Polycom introduceert WiFi-telefoon voor mkb

Redactie AV & Domotica | 07 april 2008
Amsterdam, 7 april 2008 - Polycom, toonaangevend in Unified Communications, introduceert zijn nieuwste WiFi-telefoon: de SpectraLink 8002 Wireless Telephone. Deze draadloze telefoon is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf. Mkb-ondernemingen en hun werknemers beschikken met dit apparaat over maximale bewegingsvrijheid zonder dat ze belangrijke telefoontjes missen. De SpectraLink 8002 verbetert de bereikbaarheid, productiviteit en responstijd. De draadloze kwaliteitstelefoon is de laatste aanwinst in het Polycom-assortiment van op standaarden gebaseerde VoIP-eindpunten voor bedrijven. In dit assortiment zitten ook de SoundPoint IP-desktoptelefoons en de SoundStation IP 4000-conferentietelefoon.

De SpectraLink 8002 is een instapmodel Wi-Fi-handset. Met dit model kunnen bedrijven profiteren van Voice over Wireless LAN (VoWLAN) van topkwaliteit, zonder grote investeringen in hun netwerkinfrastructuur. De SpectraLink 8002 ondersteunt het open SIP VoIP-protocol en is aan te sluiten op de SIP-gebaseerde Digium Asterisk Business Edition IP PBX-centrale. The SpectraLink 8002 is tevens ontwikkeld voor WiFi-toegangspunten voor de mkb-markt. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven gebruik te blijven maken van hun bestaande WiFi-netwerken.

"Bedrijven hebben behoefte aan draadloze telefoons van topkwaliteit. Polycom komt tegemoet aan die behoefte met deze VoFi-handset voor kleinere telefooninstallaties", zegt Craig Mathias, directeur van Farpoint Group, een adviesbureau dat is gespecialiseerd in draadloze en mobiele oplossingen. "Met de SpectraLink 8002 beschikken Polycom-kanaalpartners over een gebruiksvriendelijke telefoonoplossing voor mkb-ondernemingen. De desktop- en teleconferentiesystemen van Polycom zijn bovendien naadloos te integreren met de krachtige, energiezuinige SpectraLink VoFi-handsets voor op de werkplek."

De SpectraLink 8002 is het eerste instapmodel WiFi-handset van topkwaliteit. Tegelijkertijd heeft het de duurzaamheid en functionaliteit waar de SpectraLink-serie om bekend staat. Het apparaat is zo ontworpen, dat het tegen een stootje kan en is bij uitstek geschikt voor gebruik in kantoren en zelfs in klinische en fabrieksomgevingen. De SpectraLink 8002 heeft bovendien een vervangbare accu voor gebruik in ploegendiensten. Een breed assortiment van draagaccessoires is beschikbaar voor de verschillende werkomgevingen. Het toestel ondersteunt daarnaast alle belangrijke kwaliteits-, service- en veiligheidsstandaarden voor draadloze toestellen.

"We hebben gesproken met een aantal kleinere bedrijven die het WiFi-telefoonnetwerk in hun organisatie hebben geëvalueerd", zegt Ben Guderian, vicepresident Product Management van de Wireless Business Unit van Polycom. "Tot voor kort lagen de kosten voor mkb-ondernemingen nog te hoog om zich deze technologie te kunnen veroorloven. Maar met de introductie van de SpectraLink 8002 ligt WiFi-telefonie van hoge kwaliteit binnen het bereik van bedrijven van elke omvang." Prijzen en beschikbaarheid De SpectraLink 8002 Wireless Telephone is beschikbaar in het tweede kwartaal van 2008 via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners.
Meer informatie over de SpectraLink 8002 Wireless Telephone is te vinden op: www.polycom.com/go/spectralink8002

EDITORS' CHOICE