NIEUWS

Conceptronic met wireless

Redactie AV & Domotica | 03 april 2008
Conceptronic is bij veel computergebruikers al lang geen onbekende meer. Zo’n zes jaar geleden werd het merk op de markt gebracht en nu is het een van de bekende merken op het gebied van netwerken. In zo’n 30 landen is Conceptronic vertegenwoordigd en dat is natuurlijk niet niks.

Met een aantal producten van Conceptronic is het tot een klein supersnel netwerk smeden bepaald niet moeilijk. Het betreft een vijftal componenten: de C300BRS4 300Mbps Wireless N Router & Acces Point, de 1-2-3 Powerplug 200Mbps Starter Pack, de C54NETCAM2 Draadloze netwerk (IP) camera, de Conceptronic C300RC 300Mbps Wireless PC Card en een apparaat dat ik zelf al een tijdje in gebruik heb van de nieuwe productlijn van Conceptronic, de Grab’n’Go CH3SNAS Media Store.
Nu zul je denken dat het aan elkaar koppelen een heel werk is en dat je uren bezig bent… dat is echter niet het geval. Laat ik beginnen met de C300BRS4, de met maar liefst 300Mbps snelle Wireless N Router. Een snelheid waar we al een tijdje naar uit kijken vooral voor het gebruik van High Definition Video streaming en een snelheid die ik graag in de praktijk eens wekend wil zien.

C300BRS4 300Mbps Wireless N Router & Access Point
De C300BRS4 is voorzien van drie antennes die gelukkig alledrie schroefbaar zijn. Waarom ben ik daar blij mee? Welnu, als je het bereik van de router wil vergroten dan kun je dat zeer eenvoudig doen door de standaard antenne te vervangen door een antenne die het signaal met de nodige dB’s versterkt zodat je bijvoorbeeld ver, ver achter in de tuin nog steeds een perfect signaal hebt. Nu moet ik zeggen dat ik met de C300BRS4 geen enkel probleem heb met het bereik van het wireless signaal. Behaalde ik met mijn standaard router/modem van de internet provider het signaal met een schamele ‘matig’ of soms ‘goed’, heb ik nu met de C300BRS4 een ‘uitstekend’ rechts onderin mijn scherm staan bij de netwerk signaalsterkte.


De C300BRS4 aansluiten op je bestaande router/wireless modem van je provider is geen enkel probleem. Simpelweg het wireless gedeelte van je huidige router/modem uitschakelen en vervolgens netwerkpoort 1 van de C300BRS4 met een LAN-kabeltje aansluiten op netwerkpoort 1 van je router/modem van je provider en klaar is kees.
Je kunt meteen gebruik maken van een 300Mbps snel wireless netwerk met toegang tot internet. Natuurlijk is de C300BRS4 voorzien van de laatste nieuwe beveiliging technieken. Ben je niet zo’n ster in het instellen van de benodigde beveiliging van je netwerk dan zit je met de C300BRS4 ook helemaal goed. Met één druk op de WPS-knop aan de voorzijde van de C300BRS4 stelt de router automatisch een WPA beveiligd netwerk in. Vervolgens druk je binnen 120 seconden bij een ander apparaat, zoals bijvoorbeeld de hardware matige of software matige WPS-knop, en je hebt een WPA beveiligd netwerk ingesteld. Supersnel en wel zo veilig! Natuurlijk kan ook de meer gevorderde netwerk gebruiker goed uit de voeten met de geavanceerde C300BRS4: hij is namelijk voorzien van alle moderne mogelijkheden zoals, VPN passthrough (PPTP/IPsec), Dynamic DNS, DMZ hosting, Virtuele Server, NAT/NAPT voor meerdere gebruikers op één IP adres te delen, natuurlijk ook UPnP voor een NAT omgeving (wat steeds vaker voorkomt met het gebruik van bijvoorbeeld een netwerk mediaspeler voor het afspelen van audio en videocontent van een storage unit of PC via het netwerk naar een televisie elders in huis). En natuurlijk ook User policy management om voor gebruikers van het netwerk bepaalde zaken toegankelijk te maken of niet natuurlijk. Alles is bovendien zeer eenvoudig in te stellen via een web-based configuratiescherm dat erg overzichtelijk is ingedeeld.

EDITORS' CHOICE