NIEUWS

Sharp Plasmacluster luchtreinigers


Redactie AV & Domotica | 03 april 2008
Sharp introduceert tijdens haar voorjaarsshow te Houten drie nieuwe modellen inclusief luchtbevochtigingfunctie: de KC-C70E, KC-C100E en KC-C150E. Door de combinatie van plasmacluster luchtreinigers met een bevochtigingfunctie wordt de luchtvochtigheid door middel van vier sensoren automatisch op peil gehouden. Er wordt gestreefd naar een luchtvochtigheidspercentage tussen de 50% en de 55%, dit is het meest comfortabel voor het menselijk lichaam.

Bij de nieuwe modellen zijn de filters aan de achterkant van het apparaat geplaatst en is de uitblaasrichting veranderd. Dit resulteert in een veel efficiëntere luchtverplaatsing waardoor alle hoeken en randen van de ruimte zich in de luchtstroom bevinden, wat ze nog efficiënter tegen stof maakt. Nieuw is ook de “Ion Shower functie”. Bij het inschakelen van deze functie wordt er in één keer een grote hoeveelheid luchtzuiverende plasmaclusterionen geproduceerd (10 keer zoveel als bij andere modellen). De KC-C150E is voorzien van twee plasmaclusterunits. Hierdoor worden meer plasmaclusterionen aangemaakt waardoor het luchtzuiverende effect aanzienlijk wordt verhoogd.
 
Doordat de waterdeeltjes die zich aan de plasmaclusterionen vasthechten ook in stof, zoals vloerbedekking, gordijnen, bankstellen, dekbedden, kussens etc, kunnen doordringen, voeren ze hun reinigende werking tot diep in deze stoffen uit. Geuren en allergenen, zoals de huisstofmijt kunnen zo daadwerkelijk uit de stoffen worden verwijderd of onschadelijk worden gemaakt. Dit is alleen mogelijk met plasmaclusterionen.

Plasmacluster luchtreinigers zuiveren de lucht door middel van het verspreiden van luchtzuiverende, positieve en negatieve ionen in de ruimte. Deze ionen breken ongewenste geurtjes en schadelijke stoffen in de lucht af en maken bacteriën, schimmels, virussen en de huisstofmijt onschadelijk. Gecombineerd met het hepa- en koolstoffilter zorgt dit voor een unieke, dubbele luchtzuiverende werking en maken deze luchtreinigers zeer effectief voor mensen met bijvoorbeeld allergische klachten.

De drie nieuwe modellen, de KC-C70E, KC-C100E en de KC-C150E zijn vanaf maart verkrijgbaar en kosten respectievelijk € 399, € 549 en € 649.

 
Over Sharp

Sharp Corporation is opgericht in 1912 door Tokuji Hayakawa en dankt haar naam aan een van haar eerste uitvindingen, de Ever Sharp pencil, uitgevonden in 1912. Sharp heeft haar creatieve geest voortgezet met de ontwikkeling van technologisch innovatieve producten om het leven te veraangenamen, comfort te bieden, perspectief te verbreden en productiviteit te vergroten. Sharp staat bekend om haar pioniersgeest in onder anderen de ontwikkeling van de elektronische calculator en de Liquid Crystal Display (LCD) technologie. Naast de productie van ‘eindproducten’ speelt Sharp ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van digitale technologieën zoals opto-electronics, infrarood, semiconductors en flash-memory.

EDITORS' CHOICE