NIEUWS

Isolectra en DEA samen op huisautomatiseringsmarkt

Redactie AV & Domotica | 21 maart 2008
Capelle aan den IJssel, 19 maart 2008 – Isolectra, aanbieder van innovatieve zorgoplossingen, heeft een samenwerkingsverband gesloten met DEA, specialist op het gebied van huisautomatiseringssystemen. Samen zorgen zij voor een one-stop-shopping aanbod, met name op het gebied van videodeurtelefoniesystemen op basis van het Internet Protocol (IP). Woningcorporaties met zorgwoningen in hun beheer vormen een belangrijke doelgroep, naast andere business-to-business omgevingen.
 
Op afstand gestuurde zorg neemt een steeds grotere plaats in binnen onze samenleving. Met de voortschrijdende vergrijzing is de verwachting gerechtvaardigd dat de vraag naar dit soort hulpverlening de komende decennia alleen maar verder zal toenemen. Nu Isolectra en DEA de handen ineenslaan, kunnen zij een totaalpakket aan huisautomatisering bieden.
 
Een belangrijk onderdeel daarin is de integratie van een touchscreen-paneel met de huistelefoon. Het touchscreenpaneel kan, naast intercom en telefoon, gebruikt worden als huisautomatiseringscontrolcenter. Zo kan het ook als lichtschakelaar functioneren of voor het openen van gordijnen gebruikt worden. Een totaaloplossing, die volledig via IP verloopt. Als extra service heeft de klant slechts één aanspreekpunt, Isolectra, die verder alles regelt. Binnen de samenwerking neemt DEA Research & Development voor zijn rekening en neemt Isolectra Marketing & Sales onder zijn hoede.
 
“Isolectra is altijd op zoek naar de juiste partners die onze manier van werken ondersteunen”, zegt Dirk Olivier, directeur van Isolectra. “Met de expertise van DEA en onze uitgebreide marktkennis op het gebied van huisautomatisering optimaliseren we onze producten en services. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en hen een ideale combinatie van comfort en zorg bieden.”
 
Ook DEA is blij met de gesloten overeenkomst. “De kennis en ervaring van Isolectra gecombineerd met die van DEA, is van absolute meerwaarde, zowel voor ons als voor onze klantenportfolio”, stelt Sietse Dugour, sales manager van DEA. “Videodeurtelefonie op basis van IP zal door de samenwerking een vlucht gaan nemen. Samen kunnen we bijdragen aan betere zorg en comfort voor onze klanten, zowel nu als in de toekomst.”
 
Over Isolectra
Isolectra levert innovatieve oplossingen die bijdragen aan comfort, veiligheid, zorg en communicatie voor de sectoren Care, Telecom, Building en Industrie. De onderneming is bijna 60 jaar oud, is een betrouwbare partner met kennis van markten en technologie en speelt in op de veranderende behoefte bij de klant. De producten, systemen en diensten zijn terug te vinden in onder andere telecominfrastructuren, gevangenissen, parkeergarages, kantoren, tunnels, luchthavens, woningen, energiecentrales, verzorgingstehuizen, fabrieken, machines en stations. Het bedrijf is onderdeel van de Technische Handelsgroep van TKH Group NV te Haaksbergen. TKH is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions. Kijk voor meer informatie op www.isolectra.nl of www.tkh.nl

Over DEA
Sedert twintig jaar houdt DEA zich bezig met het ontwikkelen van toegepaste elektronica. Door flexibiliteit en uitgebreide know-how heeft het bedrijf zich op een breed toepassingsgebied producten ontwikkeld en ontwikkelings-processen begeleid. Naast het ontwikkelen van toegepaste elektronica presenteerde DEA zich al snel als bekwaam begeleider van productieprocessen en op te zetten bedrijfsstructuren. Sinds enkele jaren specialiseert DEA zich in het ontwikkelen en produceren van producten die specifiek te maken hebben met toegangstechniek. Doordat DEA de producten in eigen beheer ontwikkelt en produceert kan zij zowel de installateur als eindgebruiker op dit gebied optimaal adviseren en assisteren. Het bedrijf heeft ook een complete service en installatie afdeling die zowel klant als installateur optimaal van dienst zijn.

EDITORS' CHOICE