NIEUWS

TERA patchkabels van Siemon voor RJ45 netwerk apparatuur

Redactie AV & Domotica | 21 maart 2008
TERA patchkabels van Siemon voor RJ45 netwerk apparatuur zijn voorzien van een standaard TERA-plug aan de ene kant en de gepatenteerde RJ45-compatible BladePatch-plug van Siemon aan de andere kant. De vierpaars patchkabels zijn gemaakt van high-quality category 7A gevlochten kabels en voldoen minimaal aan alle eisen van de 10GBASE-T standaard, dus ook wat betreft de specificaties voor alien crosstalk.
 
De tweepaars TERA/RJ45 patchkabels maken het mogelijk om dankzij cablesharing twee 10/100 Ethernet-applicaties over één enkele TERA-outlet en kabel te ondersteunen. Cablesharing, dat inmiddels geaccepteerd is door zowel TIA als ISO, is met name geschikt om het aantal kanalen te reduceren dat gebruikt wordt voor applicaties, die niet veel bandbreedte vereisen. Daardoor kan de hoeveelheid verbindingen verdubbeld worden, zonder dat de hoeveelheid bekabeling toeneemt.
 

Dankzij de BladePatch RJ45 plug komt er nog meer ruimte beschikbaar. De BladePatch RJ45 plug van Siemon kan namelijk in en uit outlets gestoken en getrokken worden zonder dat er een clipje ingedrukt moet worden. Het gepatenteerde push-pull klikmechanisme in de pluggen van Siemon zet de plug meteen vast als die in de outlet geduwd wordt. De plug laat zelf los als eraan getrokken wordt. Dankzij dat mechanisme en de kleine behuizing van de plug wordt het werken met kabels veel gemakkelijker. Daardoor zijn de patchkabels ideaal voor gebruik in datacenters, serverfarms en andere high-density omgevingen.
 

Met de TERA/RJ45 patchkabels kunnen gebruikers nu al high-performance category 7A verbindingen realiseren, die geschikt zijn voor toekomstige applicaties, die meer dan 10Gb/s vereisen, maar die ook gewoon gebruikt kunnen worden voor huidige toepassingen en netwerkapparatuur. "Nu de standaardisatie organisaties al verder kijken dan 10GBASE-T en category 7 A /class F A biedt de TERA-oplossing de beste garantie voor goede prestaties op de lange termijn", zegt Martin Verweij van Siemon. "Het enige obstakel was dat de category 7A interface niet in combinatie met RJ-apparatuur gebruikt kon worden. Hybride kabels maken het gebruik van permanente category 7A verbindingen mogelijk, die enerzijds 10Gb/s voor bestaande apparatuur ondersteunen, maar ook cablesharing voor meerdere toepassingen met lage bandbreedte."
 
De nieuwe patchkabels zijn op transmissiesnelheid getest en voldoen aan de FCC68.500 en IEC 60603-7 specificaties, die onder meer richtlijnen geeft voor weerstand tegen corrosie als gevolg van hoge luchtvochtigheid, extreem hoge temperaturen en luchtvervuiling. Ze zijn beschikbaar voor zowel T568A en T568B bekabelingsschema`s, waardoor ze alle Ethernet-toepassingen ondersteunen.
 
Meer informatie over de nieuwe hybride TERA/RJ45 patchkabels www.siemon.com

EDITORS' CHOICE