NIEUWS

Alienware introduceert nieuwe HD Media Server

Redactie AV & Domotica | 21 maart 2008
De nieuwe HD Media Server die Alienware heeft aangekondigd, is een upgrade van de bestaande Hangar 18. Voor deze opvolger is de capaciteit verdubbeld van twee naar vier terabytes en biedt deze ondersteuning voor vier CableCards en Dolby Digital 7.1 geluid.
Onlangs heeft Microsoft zijn Windows Home Server aan de wereld getoond, die ook als centrale opslagplaats fungeert. De server van Alienware werkt echter gewoon met Windows Vista Premium en stelt (in tegenstelling tot Windows Home Server) bestanden veilig door gebruik te maken van RAID 5, waardoor de bestanden naar diverse schijven gekopieerd worden.
Bij een gecrashte harde schijf blijft er dus altijd een werkende versie van belangrijke bestanden beschikbaar. Ook niet onbelangrijk is dat deze schijven gewoon vervangen kunnen worden, terwijl de machine aan staat (`Hot-swappable`). Er kan tijdens een dergelijk onderhoud dus gewoon van audio en video worden genoten.
Het gaat hier om een 19 inch alleskunner, die in een serverrek geplaatst kan worden. Er kunnen complete bibliotheken van digitale media, zoals foto, video en muziek opgeslagen worden en dan blijft er genoeg ruimte over voor andere zaken. Ook kunnen de DVD-spelers tegenwoordig zelfs Blue-Ray schijfjes afspelen voor het afspelen van films met zeer hoge kwaliteit. Natuurlijk is de server verder van alle mogelijke aansluitingen voorzien, maar ook draadloos is een optie. Prijzen zijn tot op heden echter nog niet bekend gemaakt. Bestellen kan alleen via de site van Alienware.

Meer informatie www.alienware.com

EDITORS' CHOICE