NIEUWS

TANDBERG ondersteunt Microsoft unified communications platform

Redactie AV & Domotica | 12 maart 2008
Amsterdam, 20 februari 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen, kondigt aan dat haar systemen nu ook gekoppeld kunnen worden met de Microsoft Office Communications Server 2007, een platform voor unified communications.

Organisaties kunnen hierdoor gemakkelijk hun bestaande videoconferencingsystemen verbinden met hun, op Office Communications Server 2007 gebaseerde, unified communications platform. Gebruikers van Microsoft Office Communicator 2007 kunnen daardoor probleemloos face-to-face communiceren met collega’s die gebruik maken van TANDBERG videoconferencingsystemen.

De TANDBERG MXP endpoints kunnen direct aangemeld worden bij de Communications Server 2007, waarna deze in de contactlijst worden opgenomen. Door simpelweg te klikken op een contactpersoon uit de lijst, worden gebruikers visueel verbonden met de geregistreerde TANDBERG MXP endpoints. Dit alles is mogelijk na een simpele software-upgrade. Tevens halen gebruikers voordeel uit de single user identity functionaliteit van de Microsoft Office Communications Server.
Het systeem houdt namelijk rekening met de locatie waarop gebruikers zijn ingelogd. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld een videogesprek op kantoor voeren via het high-definition (HD) desktopsysteem of onderweg op een laptop met webcam. Ook de TANDBERG Codian MCU 4500 Series ondersteunt de Microsoft Office Communications Server 2007 door contactpersonen uit een multipoint videoconferentie direct op te nemen in de contactlijst. Hierdoor kunnen gebruikers van Office Communicator 2007 een videogesprek opzetten met ieder ander standaard videoconferencingsysteem. De deelnemers aan het multipoint videogesprek ontvangen continu HD-kwaliteit.

“TANDBERG en Microsoft delen de visie over een compleet geïntegreerde communicatieomgeving voor organisaties”, aldus Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “TANDBERG legt zich in de toekomst blijvend toe op het ontwikkelen van videoconferencingsystemen die passen in de unified communications omgeving van organisaties. Dit is de eerste van vele geplande ontwikkelingen.”

De software-upgrade is per direct beschikbaar en is gratis voor relaties met een onderhoudscontract. Nieuwe TANDBERG Content Server vergroot het bereik van video-opnames HD videocontent nu te bekijken via alle mediaplayers en te downloaden op iPod en Zune

Amsterdam, XX januari 2008 – TANDBERG, leverancier van producten en diensten voor visuele communicatie, introduceert een nieuwe versie van de TANDBERG Content Server (TCS). Deze nieuwe versie vergroot het bereik van opgenomen video- en multimediapresentaties.

Gebruikers beschikken dankzij de nieuwe TCS over verbeterde functionaliteiten voor het creëren, opslaan, downloaden en distribueren van videogesprekken en multimediapresentaties. Daarnaast kunnen zij op ieder gewenst tijdstip en via verschillende apparatuur toegang krijgen tot de content. Gebruikers kunnen met een willekeurig H.323 videoconferencing endpoint een koppeling maken met de Content Server en een video-opname maken. De TANDBERG Content Server kan gelijktijdig maximaal vijf van deze opnames beheren, inclusief additionele content zoals presentaties, documenten en DVD’s.

  De vernieuwde bibliotheek werkt met thumbnails, waardoor de content makkelijk terug te vinden is. De videoconferencing content kan vervolgens via de voornaamste mediaspelers worden afgespeeld, zoals Microsoft Windows Media, QuickTime en RealPlayer. Daarnaast kan de content gedownload worden naar draagbare mediaspelers, zoals de iPod en Zune. Dankzij de Application Programming Interface (API) kan de Content Server worden ingezet bij applicaties van een derde partij. Zo is het mogelijk videocontent te plaatsen op een website of direct te integreren in applicaties, zoals Microsoft Office SharePoint Server, IBM WebSphere, het Media Management Systeem van Accordent en populaire podcast applicaties. Dit biedt organisaties de mogelijkheid belangrijke informatie te delen met een groter publiek.

De TANDBERG Content Server omvat: de mogelijkheid om content op te nemen met ieder videoconferencingsysteem dat gebruik maakt van de H.323 of de SIP-standaard; ondersteuning voor high-definition en grootformaat video; nieuwe functionaliteiten voor vereenvoudigde opmaak, opslag en het terugvinden van content.

Meer informatie is te vinden op http://www.tandberg.com/products/streaming_archiving.jsp

Over TANDBERG TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL).

Voor meer informatie zie ook www.tandberg.nl


EDITORS' CHOICE