NIEUWS

Linksys EasyLink Advisor


Redactie AV & Domotica | 07 maart 2008
Hannover, Duitsland – 4 maart 2008 – Linksys, a Division of Cisco, en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkproducten voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, heeft vandaag de Linksys EasyLink Advisor (LELA) aangekondigd.

De Linksys EasyLink Advisor biedt een eenvoudige benadering van de installatie en controle van thuisnetwerken en apparaten die daarmee verbonden zijn. Dankzij LELA behoort een thuisnetwerk niet langer alleen tot het domein van technologieliefhebbers. Het vereenvoudigt het installatieproces van apparaten in een thuisnetwerk en zorgt er voor dat alle apparaten en verbindingen veilig zijn. LELA is ook uitgerust met geavanceerde technische ondersteuning – met Direct Connect Support kan de consument een support medewerker toegang geven tot de toepassing om te helpen bij het oplossen van vragen. LELA 3.0 is de eerste versie die in Europa wordt uitgebracht en is beschikbaar in 29 talen.
“De installatie van een draadloos netwerk was nog nooit zo eenvoudig: sluit het apparaat aan, volg de stappen en de Linksys EasyLink Advisor doet de rest. Maar het belangrijkste is dat dit lang niet alles is – LELA gaat nog een stap verder dan de installatie”, aldus Patrick Lelorieux, vice-president Linksys EMEA. “De EasyLink Advisor bewaakt uw netwerk en waarschuwt bijvoorbeeld wanneer een nieuw apparaat toegang krijgt tot uw netwerk. LELA is uw persoonlijke technologie expert.”LELA werkt gewoon!

Dankzij de Linksys EasyLink Advisor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de technische details wanneer u een nieuw draadloos netwerk installeert. LELA helpt bij het installeren door middel van een reeks eenvoudige vragen, controleert het netwerk automatisch op updates die voor de router beschikbaar zijn en helpt bij het configureren van verbonden apparaten en computers. LELA controleert de pc en het netwerk ook automatisch op bestaande situaties die de installatie mogelijk belemmeren, en probeert potentiële conflicten op te lossen. U hebt geen wachtwoorden of kennis van verwarrende netwerkterminologie nodig. LELA werkt gewoon!Visuele representatie

Wanneer de Linksys EasyLink Advisor wordt geïnstalleerd op een pc die met uw netwerk is verbonden, wordt een visueel netwerkoverzicht gecreëerd van alle apparaten die met uw netwerk zijn verbonden. Zo krijgt u op een eenvoudige manier een overzicht van de status van het netwerk. Wanneer een nieuw apparaat wordt aangesloten, zal de LELA dit apparaat automatisch herkennen en aan het netwerkoverzicht toevoegen. Geavanceerde gebruikers die specifieke instellingen willen wijzigen van het netwerk en compatibele apparaten, kunnen een HTML-gebaseerde configuratiepagina openen vanuit de EasyLink Advisor.
Problemen oplossen

Als een apparaat niet correct op het netwerk is aangesloten, kan de gebruiker het netwerkoverzicht van de Linksys EasyLink Advisor raadplegen om te bepalen waar de oorzaak van het probleem ligt. De Linksys EasyLink Advisor bevat ook een statusvenster met real-time waarschuwingen over de status en prestaties van het netwerk. Dit venster biedt ook wizards voor het oplossen van connectiviteitsproblemen die de gebruiker mogelijk ondervindt. Indien de gebruiker er niet in slaagt de problemen op te lossen, kan de gebruiker met de “Direct Connect Support” functie een support medewerker toegang verlenen tot de toepassing om zo op afstand te helpen bij het vinden van de oplossing*.


Eenvoudige toegang tot netwerkinformatie

Informatie over de instellingen van routers en andere apparaten is eenvoudig beschikbaar via de Linksys Easy Link Advisor, die gedetailleerde gegevens van de configuratiepagina`s van de verschillende apparaten verzamelt en weergeeft. Wanneer het noodzakelijk is Linksys support te bellen om een probleem op te lossen, kan de gebruiker nu op één locatie eenvoudig toegang krijgen tot alle belangrijke netwerkgegevens.


Additionele diensten

De EasyLink Advisor is een softwareplatform dat is ontworpen om op lange termijn te worden uitgebreid, zodat Linksys de mogelijkheid heeft om additionele diensten te ontwikkelen en deze aan eindgebruikers aan te bieden.
 
Prijs en beschikbaarheid

De Linksys EasyLink Advisor Setup Wizard zal meegeleverd worden met de WRT160N en WAG160N die vanaf april leverbaar zijn. Linksys zal LELA ook meeleveren met andere toekomstige producten.

 
Over Linksys
Linksys, a Division of Cisco, (NASDAQ: CSCO), is opgericht in 1988 en toonaangevend leverancier op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning.

Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl.

EDITORS' CHOICE