NIEUWS

LaCie Extreme


Redactie AV & Domotica | 27 februari 2008
De nieuwe LaCie Big Disk Extreme+ is verkrijgbaar met capaciteiten van 1TB, 1,5TB en 2TB. De harde schijf is voorzien van professionele EMC Retrospect-software die zorgt voor geavanceerd back-upbeheer en gegevensherstel voor Windows- en Mac-gebruikers. De veelzijdige opslagoplossing biedt een ontzettend snelle eSATA 3Gbits-connectiviteit en bereikt dankzij de ingebouwde RAID 0 indrukwekkende overdrachtssnelheden tot 125MB/s*.


De LaCie Big Disk Extreme+ is voorzien van de door Neil Poulton ontworpen d2 – een stijlvolle, stevige aluminium behuizing. Deze zorgt voor maximale bescherming, optimale luchtstroom en een stille werking.


“LaCie is verheugd deze opslagoplossing toe te voegen aan zijn Big Disk Extreme+-productlijn”, zegt Ward Bauwens, area manager Benelux bij LaCie. “Deze schijf is nu nog sneller met de toevoeging van een eSATA 3Gbits-interface. Door de uitzonderlijke maximumcapaciteit is de Big Disk Extreme+ ideaal voor toepassingen met bestanden die veel geheugen innemen, zoals HD-audio, SD-videobewerking en 2D/3D-beeld. De schijf is zelfs geschikt om grootschalige videoprojecten te delen en te archiveren.”
De LaCie Big Disk Extreme+ wordt nog sneller als het apparaat is aangesloten via eSATA. Om data redundant op te slaan, zijn twee of meer harddisks te verbinden met behulp van speciale Windows-software of met Mac OS Disk Native Utilities. Dankzij de professionele RAID 0+1-oplossing biedt een extra Big Disk Extreme+ 100 procent redundantie. Zo zijn alle gegevens altijd veilig opgeslagen.

De LaCie Big Disk Extreme+ biedt uitstekende luchtstroom en een geruisloos, warmtegereguleerd ventilatorsysteem. Hierdoor presteert de drive optimaal. Een driestandenschakelaar biedt de mogelijkheid voor aangepast stroombeheer. De LaCie Big Disk Extreme+ is verticaal te plaatsten om ruimte te besparen, of horizontaal voor het stapelen van meerdere stations. Ook kan de disk in een rack geplaatst worden. De plug-and-play LaCie Setup Assistant helpt iedere gebruiker om het station naar eigen wens te installeren en te formatteren.
 
Beschikbaarheid
De LaCie Big Disk Extreme+ met 1TB, 1,5TB en 2TB is vanaf februari 2008 rechtstreeks bij LaCie en via het dealernetwerk van LaCie verkrijgbaar.


Prijzen (inclusief btw)
1TB Big Disk Extreme+ eSATA 3Gbits, USB2.0: € 299
1,5TB Big Disk Extreme+ eSATA 3Gbits, USB2.0: € 499
2TB Big Disk Extreme+ eSATA 3Gbits, USB2.0: € 789

Voor meer productinformatie: www.lacie.nl
 
Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de ‘ageing pens’. Deze pennen zijn gemaakt van ‘levend’ plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com
 
Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).
Voor meer informatie: www.lacie.nl.
 

EDITORS' CHOICE