NIEUWS

Alarm View: revolutie in beveiligingswereld

Redactie AV & Domotica | 26 februari 2008
Isolectra BV, de aanbieder van innovatieve oplossingen, heeft een volledig op internet gebaseerd camerabewakingssysteem ontwikkeld: AlarmView. Hiermee speelt het bedrijf in op de nieuwe regelgeving die vanaf 1 april aanstaande ingaat. Vanaf dan is het verplicht voor gebruikers van elektronische inbraakmelders, die geabonneerd zijn op een particuliere alarmcentrale (PAC), om een alarmmelding te checken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en één daarvan is via beeld. De oplossing van Isolectra richt zich specifiek op particulieren en ondernemers in het MKB.

Per 1 april werkt het als volgt. Als een gebruiker of een PAC een alarmmelding niet kan verifiëren, krijgt de melding geen prioriteit in de opvolging door de politie, met alle gevolgen van dien. Doel van de nieuwe maatregel is het uitrukken bij loos alarm te verkleinen zodat de politie efficiënter en doeltreffender te werk kan gaan. AlarmView is zo ingesteld dat als het alarm afgaat de eigenaar van het beveiligde terrein via een sms, telefoontje of e-mail direct op de hoogte wordt gebracht. De gebruiker kan vervolgens, waar ook ter wereld hij zich bevindt, via internet met één klik alle beveiligde locaties bekijken en snel en gemakkelijk een inbraak- of alarmmelding controleren op echtheid. Heeft de gebruiker een contract met een PAC dan krijgt de PAC automatisch de beelden tot zijn beschikking en kan het alarm afhandelen. Indien nodig wordt de politie ingeschakeld.
Voorbeeld: u bezit een winkel in Nederland die u met Alarmview heeft beveiligd en u bent op vakantie in Argentinië. Op uw vakantieadres krijgt u ’s ochtends een sms-bericht met de mededeling dat er een mogelijke inbraak plaatsvindt in uw winkel. U logt in op de beveiligde AlarmView pagina en ziet dat er inderdaad verdachte personen rond uw pand lopen. De PAC heeft deze melding en de bijbehorende camerabeelden ook gekregen en maakt een melding bij de politie.
 
Application Service Provider

Doordat Alarmview een Application Service Provider (ASP) oplossing is worden de meldingen verwerkt met behulp van een webapplicatie. Het voordeel van een ASP is dat er door de gebruikers geen extra software hoeft te worden aangeschaft. Op de ASP komen de beelden van de alarmmeldingen binnen. Hierdoor kan de alarmcentrale of de gebruiker de bijbehorende beelden direct via de ASP opvragen als er een melding binnenkomt.

“Alarmview biedt niet alleen de mogelijkheid om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, het dient ook als geruststelling voor de gebruiker,” zegt Dirk Olivier, directeur van Isolectra. “Ondernemers kunnen nu met een rustig gevoel op vakantie of gewoon ’s avonds naar huis. Waar en wanneer ze willen kunnen ze inloggen en de beveiligde locaties bekijken. Een veilig gevoel, het gaat vaak toch om iemands levenswerk of om iemands huis.”

Isolectra levert AlarmView als oplossing aan installateurs en verzorgt voor hen een installatiepakket, het abonnement, een training en de maandelijkse facturering aan de klant. Voor meer informatie over AlarmView kijk op www.alarmview.nl of neem contact op met Isolectra op 010 285 5285 of via e-mail: info@alarmview.nl.

Over Isolectra 
Isolectra levert innovatieve oplossingen die bijdragen aan comfort, veiligheid, zorg en communicatie voor de sectoren Care, Telecom, Building en Industrie. De onderneming is bijna 60 jaar oud, is een betrouwbare partner met kennis van markten en technologie en speelt in op de veranderende behoefte bij de klant. De producten, systemen en diensten zijn terug te vinden in onder andere telecominfrastructuren, gevangenissen, parkeergarages, kantoren, tunnels, luchthavens, woningen, energiecentrales, verzorgingstehuizen, fabrieken, machines en stations. Het bedrijf is onderdeel van de Technische Handelsgroep van TKH Group NV te Haaksbergen. TKH is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions. Kijk voor meer informatie op www.isolectra.nl of www.tkh.nl.

EDITORS' CHOICE