NIEUWS

Sanyo met ’s werelds kleinste projectieafstand


Redactie AV & Domotica | 26 februari 2008
SANYO Electric CO.Ltd (SANYO) lanceert de ultrakortfocusprojector PLC-XL50 die is uitgerust met een nieuwe en baanbrekende projectietechnologie. Voor een beeld van 2 meter is voortaan een projectieafstand van slechts 8 centimeter nodig. Bovendien is het mogelijk om zowel horizontaal als verticaal te projecteren op minder voor de hand liggende oppervlakten.

Gebaseerd op de eigen merkvisie “Think Gaia” verbindt SANYO zich ertoe om steeds nieuwe oplossingen te bieden door de eigen technologie op creatieve wijze in te zetten. Zo lanceerde SANYO vorig jaar de LP-XL40 projector, uitgerust met een ultrakorte focuslens, die het mogelijk maakte om beelden van 2 meter te projecteren op een afstand van 1,03 meter. Ondertussen ontwikkelde SANYO een nieuwe en preciezere optische motor om deze grootbeeldprojectie vanaf een nog kleinere afstand te realiseren. De PLC-XL50 is uitgerust met deze nieuwe technologie en is wereldwijd de eerste projector waarmee je voor een projectiebeeld van 2 meter slechts een afstand van 8 centimeter tussen projector en beeldoppervlak nodig hebt.
De PLC-XL50 biedt dan ook oplossingen voor omstandigheden waar conventionele projectoren falen. Voor de educatieve markt is het bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk om de projector rechtstreeks tegen de muur te bevestigen om zo een feilloze wand- of vloerprojectie te krijgen. Voor een vloer- of plafondprojectie kan je de PLC-XL50 ook doodeenvoudig op de vloer plaatsen. Dankzij deze veelzijdigheid kan de projector ook worden ingezet als displaymedium voor kantoor of voor digitale signalisatie zoals elektronische advertenties.Algemene specificaties

1. ’s Werelds kleinste projectieafstand: op een afstand van 8cm projecteer je een beeld van 2 meter.

2. Optische motor voor verticale of horizontale projectie.

3. ’s Werelds eerste projector voor veelzijdig gebruik zoals vloerprojectie, tabletopprojectie en muurbevestiging.


Gedetailleerde specificaties

’s Werelds kleinste projectorafstand: op een afstand van 8cm projecteer je een beeld van 2 meter.
 Om de projectieafstand tot 8cm te verkleinen heeft SANYO een nieuwe a-sfherische lens en spiegeltechnologie en een nieuwe optische motor ontwikkeld. Dit maakt grootbeeldprojecties voortaan ook in kleinere ruimtes mogelijk. Optische motor voor verticale of horizontale projectie
De optische technologie en het speciaal ontwikkelde ventilatiemechanisme van de PLC-XL50 zorgen ervoor dat je zowel verticaal als horizontaal kan projecteren. De nieuwe optische motor die speciaal voor deze projector is ontworpen, werd ontwikkeld met een asferische spiegel. Daardoor en dankzij de groothoeklens kan de optische projectie nog meer worden uitvergroot. Vanaf zeer kleine afstand kan er toch een groot beeld worden geprojecteerd, zonder dat hierbij vervorming optreedt. Dankzij de spiegel is ook de richting van het projectielicht gewijzigd en verbeterd, waardoor er meer toepassingsmogelijkheden ontstaan voor installatie.


’s Werelds eerste projector voor veelzijdig gebruik zoals vloerprojectie, tabletopprojectie en muurmontage. 
Dankzij de ultragroothoeklens en de nieuwe technieken van de PLC-XL50 ontstaan er nieuwe toepassingsmogelijkheden: Grootbeeldprojectie op de vloer in een klaslokaal, een nieuwe vorm van lesgeven die zorgt voor meer interactie.
Door de projector rechtstreeks boven het scherm of boven het bord in een klaslokaal te installeren schijnt het projectielicht nooit meer in de ogen van de lesgever.
Tabletopprojectie waarbij de projector op tafel staat en er ook op projecteert. Designers en architecten kunnen hun ontwerp zo beter visualiseren voor vergaderingen.
Grootwarenhuizen kunnen voortaan producten promoten via vloer- of wandprojectie.
In kleine ruimtes of vergaderzalen kan de projector tegen de muur worden gezet en toch nog een grootbeeldprojectie realiseren. Uitwijken naar grotere vergaderruimtes voor een klein publiek is dus niet langer nodig.
De projector kan gebruikt worden bij de entree van bedrijven of in lobby’s, of zelfs voor plafondprojectie om zo introducties aan te kondigen.

Andere functies
Audio alarm: ingebouwde bewegingssensor, effectief tegen diefstal.
Easy off functie: de stroom kan onmiddellijk worden verbroken zodat er niet gewacht hoeft te worden tot de projector is afgekoeld.
On start functie: de mogelijkheid om de projector meteen te laten opstarten zodra het netsnoer wordt ingestoken. Het is niet meer nodig om de afstandsbediening of de bedieningsknoppen op de projector hiervoor te gebruiken.
Color board mode: Wanneer er geprojecteerd wordt op een niet wit oppervlak, past de projector de kleuren aan zodat alles goed zichtbaar blijft.
Schoolbord functie: deze functie maakt het mogelijk om op de achtergrond van een klassiek schoolbord te projecteren.
Keystone correctie functie.
Samenvatting

In het fiscale jaar 2006 werden wereldwijd ongeveer 5.100.000 projectoren verkocht. Er is vooropgesteld dat de projectorenmarkt nog zal groeien tot 5.800.000 projectoren voor het fiscale jaar 2007 en 7.700.000 voor het einde van het fiscale jaar 2009.
 Sanyo heeft een breed aanbod, gaande van grote projectoren met hoge lichtopbrengst en high-definition die worden ingezet voor grootbeeldprojectie, tot de kleinere mobiele projectoren die worden ingezet in klaslokalen en vergaderruimtes.
 Sanyo heeft lovende kritieken gekregen voor zijn grootbeeldprojectieprojectoren, waarin ze ook het grootste marktaandeel heeft.

Sanyo zal proactief blijven innoveren in deze grootbeeldprojectieprojectoren en zo deze technologie ook inzetten voor de portable en ultra-portable projectoren. Zo blijven ze producten ontwikkelen die een meerwaarde bieden.
Voor meer informatie www.sanyo.nl

EDITORS' CHOICE