NIEUWS

Clic Design - veelzijdige AV meubels


Redactie AV & Domotica | 11 februari 2008

Clic is in het jaar 2000 opgericht door ontwerper Mike Fabricius. In die tijd waren hoogwaardige audio-en video meubels eigenlijk alleen maar functioneel. Het uiterlijke design was ondergeschikt aan de kwaliteit van de weergave. Andersom gold voor mooi ontworpen meubels dat ze niet echt bruikbaar waren om een audio- of video-installatie in te plaatsen. Hier was de weergave juist weer ondergeschikt aan het ontwerp van het meubel.

Mooi design en goede weergave moesten volgens Mike Fabricius echter ook gecombineerd kunnen worden, en hij begon na te denken over een oplossing. Het moest een uitbreidbaar, modulair systeem worden, toegespitst op het gebruik van audio en video apparatuur. Toen hij ontdekte dat drie CD doosjes naast elkaar even breed zijn als twee DVD dozen, en dat die breedte ook nog eens overeen komt met de standaard afmeting van veruit de meeste audio- en videoapparatuur, vormde dat de basis voor het ontwerp van de Clic meubelen.


Modulair en veelzijdig

Meubels van Clic zijn luxueus en van hoge kwaliteit. De productie vindt plaats in dezelfde fabriek waar ook de kasten van B&W luidsprekers worden vervaardigd. Door de zeer grote verscheidenheid aan losse modules is het altijd eenvoudig om een meubel naar wens samen te stellen. Als u op een later tijdstip wilt uitbreiden is dat, vanwege de vaste maatvoering voor alle modules, geen probleem. Zo ziet een samengesteld Clic meubel er altijd strak en tijdloos uit. Nu en in de toekomst.

Om het strakke ontwerp niet te doorbreken is een speciaal, verborgen sluitsysteem toegepast. De deur opent en sluit zich door er zacht tegen te drukken. Simpel en doeltreffend.

Voor het stapelen van individuele onderdelen is een unieke oplossing bedacht. Door op de hoeken van de modules sterke magneten in het hout te monteren valt alles altijd precies en stevig op zijn plaats, zonder dat daarvoor geboord of geschroefd moet worden.

EDITORS' CHOICE