NIEUWS

Nieuws en primeurs ISE 2008 Deel 1

Redactie AV & Domotica | 01 februari 2008

Dit jaar was de ISE de grootste ooit. In vergelijking met vorig jaar was er 50% meer vloerruimte beschikbaar. Er zijn in totaal meer dan 23.000 bezoekers geweest. Niet alleen de vloerruimte is toegenomen maar ook het aantal grote stands. Vooral Sony, Mitsubishi, Extron en Speakercraft hebben deze keer extra groot uitgepakt. Ook is er een groot aantal nieuwe bedrijven aanwezig zoals Harman Professional, Audica, RCF en Vieta Pro. In dit artikel leest u alles over het meest interessante nieuws en de primeurs van de ISE 2008.

Nieuwe projector van JVC

JVC introduceert een nieuwe projector voor thuis, de DLA-HD100. De projector heeft volgens de fabrikant de hoogste contrastratio ooit, namelijk 30.000:1. De DLA-HD100 kent een aantal verbeteringen ten opzichte van de DLA-HD1 die ook nog beschikbaar blijft.


Epson introduceert nieuwe projector

Epson brengt een nieuwe projector uit, de EMP-1825. Volgens de fabrikant is het een gebruiksvriendelijke, high-end projector. Het unieke aan de projector is volgens Epson dat hij samen met Microsoft ontwikkeld is zodat hij perfect samen kan werken met het besturingssysteem Windows Vista. De projector kan zonder de installatie van drivers of software met probleemloos met Vista werken. De EMP-1825 weegt 3,1 kilo en beschikt over een USB-aansluiting om de projector direct aan te sluiten op een computer.

Verschillende nieuwe producten van SpeakerCraft

De Amerikaanse producent van in-wall speakers, SpeakerCraft, heeft de ISE 2008 gebruikt om een aantal nieuwe producten te lanceren.

De acht modellen in de Neat! serie zijn volgens de fabrikant zeer eenvoudig te installeren en zijn zo weg te werken dat ze niet uitsteken in de muur of het plafond. Deze serie bestaat uit 4.5, 7 en 8 inch woofers, die beschikken over de gepatenteerde AIM technologie. Deze techniek maakt het mogelijk een de speakers te draaien naar een bepaald gebied.   

Een andere nieuwe serie is de AccuFit Ultra Slim. Deze naam van de serie zegt het al een beetje, deze speakers zijn extra dun zodat ze ook in zeer smalle ruimtes geplaatst kunnen worden. De speakers hebben een diepte van 50 mm en beschikken over een enkele dome tweeter met vier drivers van 3 inch.

Ook introduceert SpeakerCraft een aantal nieuwe subwoofers,  van 8, 10 of 12 inch. Deze beschikken over versterkers van 150W, 200W of 250W.


EDITORS' CHOICE