NIEUWS

Beursverslag ISE 2008 deel 1


Redactie AV & Domotica | 31 januari 2008

Noot van de redactie

De redactie van AV & Domotica was de afgelopen dagen aanwezig op de ISE 2008. Vanaf de beursvloer schreven we alvast - in een tweeluik - een beursverslag. Meer artikelen, foto/ én film-impressies en nieuws vindt u binnenkort op AV & Domotica.

Deel 1 leest u verder op deze pagina.
Met oa aandacht voor: Da-Lite Screen Company, Velodyne Acoustics, AMX, InFocus Corporation, 
DMi/Escient, Inovadis, Crestron, Russound, CIC (Custom Install Company), Philips en AND Benelux.

Voor deel 2 klikt u hier
Met oa aandacht voor: DMI Europe, NAIM, BMB Electronics B.V., KEF, Vogel`s Products, Harman International, InAkustik, JobeTrade, T+A, Oehlbach, Niko, Meridian, Transtec, Klipsch Group Incorporated en B&W Group ltd.

Hieronder leest u deel 1.


De Integrated Systems Europe beurs, die op 29, 30 en 31 januari werd gehouden in de RAI in Amsterdam, was zowel voor de organisatie als de deelnemers een groot succes. Met ruim 400 standhouders en bijna 23.000 bezoekers is de beurs ten opzichte van vorig jaar meer dan 25% gegroeid. Dat was goed te merken, want hoewel de beursvloer was uitgebreid met een complete hal was het druk in de gangen en op de stands.


(Foto: Jiri Büller) 

De ISE is een internationale vakbeurs voor distributeurs, installateurs, architecten, aannemers, consultants, AV dealers, systeem integrators, ontwerpers en technici, die zich in de breedste zin van het woord bezighouden met systemen die dienen voor een optimaal en met groot bedieningsgemak weergeven van beeld en geluid, aangevuld met computertoepassingen als internet en (thuis)netwerken. De schaal waarop dat gebeurt kan variëren van een geautomatiseerd woonhuis tot bedrijfspanden en winkels die via een netwerk onderling met elkaar verbonden zijn.

Een van de speerpunten van dit jaar bleek bij veel bedrijven Digital Signage te zijn, waarbij via een gesloten systeem informatie wordt gegeven op beeldschermen en via luidsprekers. Dat heet ook wel Narrow-Casting, en als voorbeeld kunt u denken aan informatievoorziening bij alle Nederlandse filialen van een bank, waar klanten wisselkoersen, hypotheekvoorwaarden en ander bedrijfsnieuws kunnen bekijken terwijl zij op hun beurt wachten.


(Foto: Jiri Büller)

Wat verder vooral opviel was de flinke toename in deelnemers die zich met een audivisuele insteek op de markt van Domotica en Custom Install begeven. Veel fabrikanten en importeurs van consumentenelektronica die men kent van AV installaties voor thuis bewegen zich in toenemende mate ook op de professionele installatiemarkt. Sommigen doen dat al jaren, anderen zijn sinds kort op die markt actief. Het zwaartepunt lijkt daarbij enigszins te verschuiven van louter beeld naar complete systemen waarbij beeld én geluid zijn geïntegreerd.

AV & Domotica was dit jaar ook op de beurs. Enerzijds om contacten te leggen en te onderhouden met partners, fabrikanten en importeurs, maar ook om met gepaste trots de eerste (gedrukte) editie van het AV & Domotica magazine te lanceren. Waar het internetportaal en e-zine AV & Domotica.nl zich met name op de zakelijke kant van de markt richt, is het blad juist bedoeld voor de eindgebruikers van al die fraaie en gemakkelijke nieuwe toepassingen die het leven vereenvoudigen en veraangenamen. De gedrukte versie zal in eerste instantie één keer per kwartaal gaan verschijnen.

Tijdens de beurs bezocht de redactie van AV & Domotica een aantal bedrijven, waarover u in dit verslag kunt lezen.


Da-Lite Screen Company

Da-Lite maakt projectieschermen voor consumenten en bedrijven. Zij zijn één van de marktleiders op dat gebied, met een wereldwijde distributie. Op de beurs toonden zij hun nieuwe tension screens. dat zijn schermen die door middel van een spansysteem strak en glad worden getrokken, voor een optimale projectie zonder vervorming van het beeld. 


(Foto: Marc Brekelmans)

De nieuwe schermen zijn leverbaar tot een beelddiagonaal van maar liefst 22 feet (6,7 meter). Ook toonden zij hun nieuwe draagbare schermen, die een schermdiagonaal kunnen hebben van meer dan 10 meter, en die tot een aanzienlijk kleiner pakket kunnen worden opgevouwen dan de vorige generatie.
Meer informatie over Da-Lite vindt u hier.

Velodyne Acoustics

Van Velodyne was er de nieuwe SC-IW subwoofer in de zgn. Subcontractor Series. De SC serie is bedoeld voor de professionele inbouwmarkt. De SC-IW is een platte inbouwsubwoofer die qua maatvoering is aangepast aan de Amerikaanse inbouwmaat voor dry-wall installation. Dat betekent een diepte van slechts 4 inch (10 centimeter). De nieuwe driver die Velodyne in deze in-wall subwoofer toepast is langwerpig van vorm, en wordt aangedreven door een elders te plaatsen SC 1250 klasse "D" versterker, waarbij het typenummer meteen het wattage aangeeft(!). 


(Foto: Marc Brekelmans)

De prestaties en specificaties zijn vergelijkbaar met de 12 inch SPL subwoofer voor de consumentenmarkt. Verder was als noviteit de SC-10 inbouwsubwoofer te zien, die bedoeld is voor plaatsing in een wandmeubel. Ook de SC-10 wordt aangestuurd door de SC 1250 versterker.
Meer informatie over Velodyne vindt u hier. 

EDITORS' CHOICE