NIEUWS

Nieuw beveiligingsgamma NX-10


Redactie Bouw & Wonen | 25 januari 2008

(Gelezen op Internet)

Group 4 Securicor stelt tijdens de Batibouwbeurs 2008 (van 28 februari tot en met 9 maart) in avant-première voor Europa een nieuw, volledig draadloos, elektronisch beveiligingssysteem voor, de NX-10. De NX-10 beschermt niet alleen de bezittingen van de particuliere gebruiker via inbraakdetectie. De echte innovatie zit in de ingebouwde mogelijkheden om brand, gaslekken en de uitstoot van CO op te sporen en te melden. Op die manier kan de persoonlijke veiligheid van het hele gezin gegarandeerd worden.

Spitstechnologie voor een flexibel, universeel en transparant beveiligingsconcept
 
Het NX-10-gamma bevat, naast de centrale en draadloze detectoren, ook draadloze bidirectionele bedieningsklavieren en draadloze binnen- en buitensirenes. Alle componenten van de installatie staan met elkaar in verbinding en communiceren over de 868 MHz-frequentieband. Dat is de Europese standaardfrequentie die uitsluitend bestemd is voor veiligheidstoepassingen. Deze draadloze installatie is een grote stap vooruit op het vlak van elektronische beveiliging en het gebruikscomfort. Deze hoogtechnologische optie beperkt renovatiewerken, bespaart kosten bij het installeren en worden geplaatst zonder esthetische schade bij de inrichting van een bestaande woning. Alle componenten vallen gemakkelijk te verplaatsen bij verbouwing, uitbreiding en zelfs een verhuizing. 

Het bedieningsklavier werkt als een afstandsbediening en is eventueel mobiel zodat de klant het kan meenemen naar waar hij wil, bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer. Uniek aan het NX-10-product is dat het bijzonder polyvalent is: het systeem functioneert weliswaar draadloos, maar ondersteunt ook bekabelde en zelfs hybride installaties. Dit geeft een grote flexibiliteit, ideaal bij bestaande infrastructuren, bij mogelijke specifieke risico`s, bij speciale detectietechnieken en bij eventuele uitbreidingsplannen. Zo beschikt de klant echt over een beveiligingsoplossing op maat.

NX-10 en de verschillende diensten van Group 4 Securicor: gegarandeerde continuïteit van de beveiliging 24/7, altijd `online` met het eigendom en de vertrouwenspersonen van de klant.
 
Bij de NX-10 concept biedt Group 4 Securicor haar particuliere klanten een ononderbroken service en een 24/7-bewakingsdienst op afstand. De klant kan perfect mobiel leven en wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van eventuele problemen in huis of onroerend goed. Op die manier kan de eigenaar vrijwel onmiddellijk ingrijpen bij problemen. De centrale van het NX-10-systeem is standaard uitgerust met een analoge, automatische PSTN telefoonkiezer die voor de verbinding met de G4S-telebewakingscentrale, 24/7, kan zorgen. Afhankelijk van het model, kan ook een ingebouwde GSM/GPRS transmitter de meldkamer, of de klant via zijn GSM, op de hoogte brengen van een alarmmelding, ongeacht de locatie waarop deze zich bevindt. Een duidelijke omschrijving van het probleem wordt meegegeven: brand, inbraak, gaslek of een ander type alarm.

Een andere optie voor het melden van een alarm is de internetmodule. De internetverbinding is snel, permanent en vooral gratis bij gebruik van een bestaande connectie. Het systeem zorgt voor een permanente controle van de communicatieverbinding met de centrale meldkamer van Group 4 Securicor. Wanneer de meldkamer een alarmmelding binnenkrijgt gebeurt het soms dat de eindgebruiker en eventuele vertrouwenspersonen niet bereikbaar zijn. In dat geval worden de interventieteams van Group 4 Securicor ingeschakeld worden om snel ter plaatse te gaan kijken en zelf de nodige maatregelen te treffen.

Group 4 Securicor op Batibouw 2008
 
Group 4 Securicor is een vaste waarde op de jaarlijkse Batibouwbeurs in Brussel. G4S toont dit jaar in avant-première de NX-10 aan het grote publiek. Group 4 Securicor is het eerste beveiligingsbedrijf dat deze primeur op de markt brengt, niet alleen in België maar in heel Europa. Naast de Europese NX-10-innovatie worden uiteraard alle aanverwante producten en diensten voorgesteld, zoals camerabewaking, telebewakingsdiensten 24/7 en de verschillende interventiemogelijkheden na een alarmsignaal. Specialisten en vakmensen staan traditiegetrouw ter beschikking van de bezoekers. Zij geven particuliere klanten, zelfstandigen en mensen die een vrij beroep uitoefenen persoonlijk advies rond beveiliging, maar ook over de daarbij horende fiscale voordelen en eventuele premies.

Praktische informatie:
 
De stand van Group 4 Securicor bevindt zich in paleis 9 van Expo Brussel (standnummer 9222).

Bron: Bouw & Wonen / Luna

EDITORS' CHOICE