NIEUWS

Linksys breidt Digital Home aanbod uit met nieuwe Media Center Extenders.


Redactie AV & Domotica | 19 januari 2008
LAS VEGAS – 7 januari 2008 – Vanaf de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Linksys, een divisie van Cisco, en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkproducten voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de Media Center Extender with DVD Player (DMA2200) en Media Center Extender (DMA2100). De nieuwe modellen bieden samen met andere Linksys producten, waaronder Dual-Band Wireless-N Routers, het NAS200 Network Storage System en de WVC54GC Home Monitoring Camera een volledige home entertainment oplossing.
Nieuwe Media Center Extender functionaliteiten
De DMA2200 en DMA2100 ondersteunen populaire audio en video codecs zoals Xvid, naast de ondersteuning voor Windows Media® Video HD bestanden. Ook bieden zij de mogelijkheid om beschermde HD content te bekijken in meerdere kamers, zoals opgenomen TV programma’s van over-the-air ATSC en Cable Card tuners maar ook films en muziek beschikbaar via content providers. Daarnaast bieden ze ondersteuning voor onder meer nieuws feeds, het beluisteren van publieke radio, up-to-date sportverslagen en muziekdiensten.


Dual-Band Wireless-N

Beide Media Center Extenders zijn uitgerust met Dual-Band Wireless-N technologie voor de overdracht van content vanaf de Vista Media Center PC. De Dual-Band technologie maakt het mogelijk voor consumenten om de minder drukke 5 GHz frequentieband te gebruiken en zo het netwerkverkeer voor video en audio streams te scheiden van het overige dataverkeer. Door het verkeer te scheiden en over een andere frequentie te transporteren is de verbinding stabieler voor het streamen van video of audio.


“De sleutel tot het succes van de Linksys Media Center Extenders ligt in onze thuisnetwerk expertise, met in het bijzonder Dual-Band Wireless-N,” aldus Greg Memo, vice president en general manager, Linksys Consumer Business Organization. “Samen met andere Linksys producten zoals het Network Storage System en de Home Monitoring Camera, bieden de DMA2200 en DMA2100 voor consumenten een oplossing voor het hele huis, die het leven mooier en makkelijker maakt.”

Plug-Ins
De Media Center Extenders zijn ontwikkeld om gebruik te kunnen maken van een groot scala aan Plug-Ins die ontwikkeld zijn voor Media Center PCs. Voorbeelden van Plug-Ins zijn receptendatabanken, wekkers, het weerbericht, cartoons, loterij uitslagen en oplossingen voor het organiseren van multimedia. Er is zelfs een Plug-In ontwikkeld waarmee eindgebruikers toegang krijgen tot hun Linksys Home Monitoring Camera vanaf de bank via de Media Center Extender.


Additionele opslag

De Linksys NAS200 kan in combinatie met een Media Center PC de beschikbare ruimte voor het opslaan van video’s, muziekbestanden en foto’s aanzienlijk vergroten en worden gebruikt door elke Media Center Extender op het netwerk.

Pricing and Availability

The DMA2100 and DMA2200 zijn binnenkort beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van circa € 299, (DMA2100) en € 349 (DMA2200) inclusief BTW.

Zie ook: www.linksys.com

EDITORS' CHOICE