NIEUWSHitachi

Nieuwe Hitachi LCD projectoren


Redactie AV & Domotica | 14 november 2007 | Hitachi

Nieuwe Hitachi ED-X30 en ED-X32 LCD-projectors bieden functionaliteit en veiligheid voor de onderwijsmarkt.

De nieuwste functies staan volgens de fabrikant borg voor extra comfort, kwaliteit en bescherming tegen diefstal voor de door BECTA gereguleerde onderwijsmarkt.


 
Hitachi Digital Media Group heeft de lancering van de nieuwe ED-X30 en ED-X32 LCD-projectors aangekondigd. Deze twee nieuwe modellen, die alle functies en voordelen bieden van de voortreffelijke CP-X205/300/400-familie waarop ze gebaseerd zijn, vervangen de uiterst populaire ED-X10- en ED-X12-projectors. Deze projectors bieden de moderne onderwijsomgeving een duurzame toegevoegde waarde dankzij de eenvoudige en stille werking, het gemakkelijk en kostenefficiënt onderhoud en de vermaarde anti-diefstalvoorzieningen van Hitachi. Deze projectors leggen volgens de fabrikant de lat voor BECTA-compatibele projectors nog hoger.
 
“Met de lancering van de ED-X30 en ED-X32 wordt de prestatiestandaard die van BECTA-compatibele projectors verwacht wordt verhoogd, dankzij de lagere ruisniveaus, het eenvoudiger onderhoud en het extra comfort, om nog maar te zwijgen van de betere diefstalpreventie,” aldus Axel Kutschke, Senior Manager Presentation Products bij Hitachi Digital Media Group. “Door de laatste evoluties van onze commerciële projectors te combineren met de beveiliging van Hitachi’s toonaangevend ED-X-assortiment voor het onderwijs, willen we scholen een uitstekende toegevoegde waarde en het beste van beide werelden aanbieden.”
 
Een ruisniveau van slechts 29 dB dankzij de grote en tragere ventilator zorgt ervoor dat de projectors gezien worden zonder hoorbaar te zijn, vooral met de fel oranje diefstalontradende afwerking van de ED-X30. Het onderhoud is vereenvoudigd dankzij de gemakkelijk toegankelijke componenten en de uiterst efficiënte luchtfilter die maar liefst 400 uur meegaat. Andere handige functies voor leerkrachten in het leslokaal zijn “Mijn toets”, vooraf ingestelde resolutiewaarden, benaming invoerbron en een luidspreker van 7W. De beveiligingsfuncties op meerdere niveaus omvatten een algemene PIN-vergrendeling en een PIN-vergrendeling voor “Mijn scherm”, evenals een niet te vervalsen veiligheidslabel, een stalen veiligheidsbalk, een aansluiting voor een Kensington-slot en de unieke transitiedetector van Hitachi.
 
De ED-X30 en ED-X32 komen op de Benelux markt in oktober en zullen door Aplusk worden verdeeld.
 

EDITORS' CHOICE