NIEUWS

EMTEC


Redactie AV & Domotica | 08 november 2007
EMTEC kondigt de lancering aan van een nieuwe reeks geluids- en videoproducten. Het spits wordt afgebeten door de Movie Cube -R, een ronduit veelzijdig multimediacenter. Deze multifunctionele multimedia harde schijf maakt het mogelijk om alle types video op te nemen en te bekijken, rechtstreeks op je televisie, met of zonder computer.

Neem op, bekijk, beluister…. multimedia wordt makkelijk voor de hele familie.
De Movie Cube -R beschikt over alle functies van de videorecorder, dvd-speler en hifi-installatie. Ook al is de opbouw van het toestel hightech, toch is de Movie Cube -R eenvoudig, efficiënt, discreet en vooral handig om mee te nemen.


De kracht van het toestel ligt in de video-in mogelijkheid. Zowel rechtstreekse live-opnames van een televisietoestel als geprogrammeerde opnames van een settopbox zijn mogelijk. Druk gewoon de opnameknop van de Movie Cube in of programmeer een opname. Of de Movie Cube -R nu een analoge of digitale uitzending ontvangt, zelfs in hoge resolutie, het toestel past automatisch de opnamestandaard aan. Een televisieprogramma wordt weergegeven in standaardformaat, terwijl een HD-film opgenomen wordt in hoge resolutie. De programmeerfunctie biedt de mogelijkheid om naar je televisieprogramma te kijken terwijl je het opneemt. Ideaal voor het stressvrij bekijken van programma`s, zelfs wanneer je het begin van het programma mist.

De elegante afwerking in geborsteld aluminium wordt afgewerkt met een voorkant met aanrakingsgevoelige, verlichte knoppen. Hiermee kun je alle opnamemogelijkheden instellen, kijken en kopiëren. Je kunt ook de infrarood afstandsbediening gebruiken. Een virtueel toetsenbord geeft je de mogelijkheid om je opgenomen bestanden te benoemen en je favoriete programma`s georganiseerd op te slaan.

Kijk en luister... laat je zintuigen ontwaken.
Nadat bestanden zijn opgenomen, wordt bekijken via de Movie Cube -R kinderspel . De technologie is compatibel met de meest gebruikte videoformaten (MPEG1/2/4 - AVI- XVID), waardoor je films, programma`s en andere videobestanden kan bekijken, ongeacht het formaat en hoe oud ze zijn.

De aanwezigheid van een USB Host-poort betekent dat je bestanden van andere toestellen, bijvoorbeeld camcorders, kunt ontvangen. Zo wordt het eenvoudig om zelfgemaakte films op te slaan en te bekijken. Je kunt ook je laatste foto`s projecteren op je televisietoestel. De Movie Cube -R is immers compatibel met jpeg en bmp-bestandsformaten. Dankzij de uitgaande videopoort kunnen geluidsbestanden in mp3-, wma-, wav- of ogg-formaat afgespeeld worden via je televisie of elk ander audio- en/of videotoestel.

Bewaar en maak een back-up van al je bestanden.... een multimedia-brandkast
Je hebt de volledige serie `Lost` opgenomen en je wilt de afleveringen bewaren? Wil je je nieuwste zelfgemaakte video`s tonen aan je vrienden en familie? De Movie Cube -R is een draagbare, externe harde schijf waarop je al je bestanden kan bewaren en waarvan je een back-up kan maken. Geen moeilijke keuzes meer wat betreft het regelmatig wissen om plaats vrij te maken op je harde schijf. De Movie Cube -R is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 160 GB, 250 GB, 320 GB en 500 GB. Dit geeft je de mogelijk om 400 dvd-kwaliteitsfilms, 200.000 audiobestanden in mp3-formaat of 300.000 foto`s op te slaan!

Plaats vrijmaken of een back-up maken van deze bestanden is ook eenvoudig. De ingebouwde kaartlezer maakt het mogelijk om niet alleen de inhoud van je geheugenkaart te lezen, maar ook om een back-up te maken van je bestanden op SD/MMC/MS-kaartformaat. De USB 2.0-kabel zorgt er voor dat alle programma`s, bestanden, video-opnames, muziek en foto`s meteen naar je computer zijn over te zetten. Of je kunt je Movie Cube -R aansluiten op een netwerk en je bestanden delen via een Ethernet 10/100-poort.

Technische specificaties
Capaciteit van 160 tot 500GB
Besturingssysteem Windows 98SE, ME, 2000, XP, Mac OS
Compatibel met:USB 1.1 en USB 2.0 / Audio: MP3, WMA, WAV, OGG / Video: MPEG 2 & 4, AVI, VOB, DAT, MP4, XVID / JPG, JPEG, BMP
Audio output Stereo (R/L via RCA aansluiting), SPDIF (coaxiaal), Stereo via een 3,5mm koptelefoon aansluiting.
Audio input A/V in Stereo (R/L via de RCA aansluiting)
Video input Video output Cvbs input (Composite via RCA)Cvbs (Composite via RCA) Component Y/U/V (tot 720P/1080i)
USB 2.0 Tot 480Mbps - USB hostfunctie
Ethernet 10/100 poort        
Kaartlezer SD/MMC/MS
Afmetingen 204x177x53
Accessoires Afstandsbediening, AC/DC adapter, kabels (A/V uit, USB, A/V opname, Y/U/V)
       
Prijzen inclusief BTW
160 GB: 219 euro
250 GB: 229 euro
320 GB: 249 euro
500GB: 329 euro

Verkrijgbaar vanaf december. Er zal dan ook een WIFI-versie beschikbaar zijn.
Rond januari 2008 zal EMTEC een DVB-T-functie en een HDMI-verbinding in de Movie Cube-R integreren.
Garantie: 2 jaar

Over Emtec
EMTEC gaat prat op haar 70-jarige ervaring met het maken van innovatieve producten die meer mogelijkheden bieden voor het opnemen, beschermen en delen van de belangrijkste momenten in je leven. Onafhankelijk van technologie of media, bieden we eenvoudige, betrouwbare, toegankelijke en stijlvolle oplossingen aan die technologie makkelijker voor je maken en ten dienste staan van onze herinneringen, ideeën en emoties. Dit gedachtengoed wordt samengevat in onze slogan: `technologische emotie`.

EMTEC biedt een ruim assortiment IT-oplossingen aan voor het brede publiek, van hightech-producten voor dagelijks gebruik (USB-sticks, hdd, cd, dvd) tot de meest innovatieve technologische producten (dvb-t, draadloze communicatie enzovoort). Naast deze kernactiviteit verkoopt EMTEC ook printproducten (fotopapier, inktjetpatronen) en kantoorbenodigdheden. De EMTEC-producten worden geleverd in meer dan 23 landen.

EDITORS' CHOICE