NIEUWS

Polycom HDX 8000

Redactie AV & Domotica | 28 oktober 2007
Polycom lanceert een nieuwe high-definition (HD) videoconferencingoplossing: de HDX 8000-serie. Deze nieuwe technologie betekent de doorbraak van HD-videoconferencing in bedrijven.
 
Polycom levert met de HDX 8000-serie UltimateHD videoconferenties in HD-kwaliteit voor kleine en middelgrote vergaderruimten. Polycom introduceert eveneens zijn ‘Lost Packet Recovery’-technologie (LPR). LPR biedt optimale beeldkwaliteit, zelfs voor minder stabiele IP-netwerken. Deze technologie brengt videoconferencing binnen handbereik van thuiswerkers, buitendienstmedewerkers en vestigingen.
 
De HDX 8000 completeert het HDX-platform van Polycom. Een ander onderdeel van dit platform is de onlangs gelanceerde HDX 4000-serie met HD-desktopsystemen voor leidinggevenden en kleine groepen. Daarnaast omvat het platform de HDX 9000-serie voor bijvoorbeeld grotere vergaderzalen en klaslokalen. Polycom HDX-videoconferencing-systemen zijn de enige eindpunten op de markt met UltimateHD (HD-video, HD-spraak en gelijktijdige HD-content-sharing). In een onlangs gepubliceerde test van Wainhouse Research over toonaangevende HD-video-endpoints scoorde Polycom HDX zeer hoog ten opzichte van de systemen van concurrenten.
 

“In onze vergelijkende test van drie toonaangevende HD-videoconferencing endpoints kwam het Polycom HDX-platform als beste keuze naar voren”, zegt Andrew W. Davis, Managing Partner van Wainhouse Research. “Onze uitgebreide praktijkanalyse laat zien dat de Polycom HDX-serie in acht van de tien categorieën hoge ogen gooit. Buiten de zeer goede videokwaliteit biedt de HDX-serie uitstekende audioprestaties en ongekende multimediamogelijkheden. De nieuwe HDX 8000 maakt HD-videoconferencing voor iedereen betaalbaar."
 
Alle HDX-systemen van Polycom draaien op HDX versie 2.0, inclusief LPR. Deze technologie garandeert de ultieme videoconferencing-ervaring voor spraak, beeld en content, zelfs op minder stabiele en betrouwbare netwerken. LPR verlaagt de drempel voor organisaties om videoconferencing als communicatiemiddel in te zetten, ook voor thuiswerkers en mensen in de buitendienst. Dit is mogelijk door de consistente kwaliteit, zelfs voor online videoconferencing. HDX versie 2.0 ondersteunt HD voor maximaal acht plekken met de HDX 9004- en 9002-multipoint-systemen.
 

“Polycom-klanten profiteren van het breedste portfolio van oplossingen voor HD, videoconferencing en contentmanagement”, zegt Joe Sigrist, senior vicepresident en algemeen directeur Video Solutions van Polycom. “Met de HDX 8000-serie breiden we de HD-mogelijkheden voor klaslokalen en vergaderruimten verder uit. Daarnaast verbeteren we met LPR de gebruikerservaring en maken we videoconferencing van hoge kwaliteit betrouwbaar en geschikt voor diverse IP-toepassingen.”
 
Polycom blijft de integratiemogelijkheden van HD-videoconferencing verbeteren. Dit doet het bedrijf door samen te werken met strategische partners over de gehele wereld, zoals met Avaya, IBM, Microsoft en Nortel. Het doel is om HD-videosamenwerking naadloos in te passen in de unified Communications-oplossingen van deze partners. Zo is HDX versie 2.0 te integreren met Avaya Video Telephony Solution en met Microsoft LCS 2005. Hiermee zijn de mogelijkheden die Polycom op het gebied van samenwerking biedt, direct toegankelijk binnen deze omgevingen. Meer informatie over deze integratie is te vinden op www.polycom.com onder ‘Partners & Alliances’, vervolgens ‘Strategic Alliances’.
 
De Wainhouse Research-analyse van HD-videoconferencing endpoints is beschikbaar via www.wainhouse.com
 
Prijs en beschikbaarheid
De Polycom HDX 8000-serie is vanaf november 2007 beschikbaar via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners. De HDX 8000-serie is verkrijgbaar vanaf €9.310,00 excl. btw. Meer informatie over de HDX 8000-serie is te vinden op: www.polycom.com/hdx8000.
 
Over Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking. Voor meer informatie: www.polycom.com
 

EDITORS' CHOICE