NIEUWS

Pioneer wint

Redactie AV & Domotica | 28 oktober 2007
Onderzoeker TechCity Solutions heeft in zijn jaarlijkse Mystery Contact Challenge verschillende helpdesks in de Benelux op de pijnbank gelegd. Pioneer kwam 2 keer als winnaar uit de bus en sleepte de awards voor beste customer support voor navigatie en beste customer support voor home entertainment in de wacht.

Het onderzoek test de technische ondersteuning via telefoon, e-mail en website van bijna 90 verschillende supportlijnen van vooraanstaande bedrijven. Dit gebeurde via de zogenaamde ‘mystery contacts’ in de periode tussen 1 juni en 30 juli 2007.

De punten waarop gemeten werd gedurende de telefoongesprekken waren de wachttijd, de vriendelijkheid en taalgebruik van de agent, de interactie van het gesprek en de technische kennis om tot een juiste diagnose en oplossing te komen.
De kwaliteit van het antwoord per e-mail werd gebaseerd op een persoonlijk antwoord en het gebruik van de juiste spelling. De inhoud van de e-mail moest aantonen dat de gestelde vraag juist begrepen werd en of er een passend antwoord en oplossing geboden werd.


Van de 9 geteste categorieën – PDA & smartphone, network hardware connection, home entertainment, all-in-one printers, laptop computers, internet access, navigation, portable multimedia players en digital cameras – kaapte Pioneer de awards weg in de enige 2 categorieën waarin het actief is en heeft deelgenomen.
Voor de support bij navigatiesystemen werd Pioneer eerste met 70,9 % tevredenheid terwijl het gemiddelde van deze groep 59,6 % was. 
Volgende bedrijven werden voor navigatie getest: Acer, Garmin, Magellan, Medion, Mio Technology, Pioneer, TomTom en Via Michelin.

In de categorie home entertainment sleepte Pioneer ook de eerste prijs in de wacht met een score van 71,5 % tevredenheid terwijl het gemiddelde van de groep 60,1 % was. 
Volgende bedrijven werden voor home entertainment getest: JVC, LG, Panasonic, Philips, Pioneer, Sagem, Samsung, Sharp, Sony en Toshiba.

Voor meer informatie www.pioneerpers.nl of www.pioneerpers.be

EDITORS' CHOICE