NIEUWS

Habicon opent nieuwe website

Redactie AV & Domotica | 03 november 2008

(Ingezonden mededeling)

Habicon, adviseur voor Wonen in Wellness, heeft haar nieuwe website www.habicon.nl geopend. Bezoekers vinden hier een presentatie van een visie op wonen waarin Habicon allerlei moderne technieken en toepassingen op een unieke manier combineert.

Jeroen Dekker, eigenaar van Habicon, legt uit: "Wonen in Wellness is de benaming die we hebben gegeven aan het gevoel dat je krijgt wanneer je in een woning bent die is aangepast volgens onze visie. Door op een intelligente manier elektrische apparaten en verlichting te koppelen en te besturen, worden in zo’n woning het comfort, de gezondheid en de veiligheid naar een hoger plan getild. En tegelijkertijd wordt er energie bespaard!”. Wonen in Wellness wordt gerealiseerd in nieuwe, maar ook in bestaande woningen.  

Om duidelijk te maken wat Jeroen Dekker met meer comfort bedoelt, gebruikt hij vaak het volgende voorbeeld: “Wanneer op de afstandbediening van de auto wordt gedrukt, worden tegelijkertijd de portieren afgesloten, de interieurverlichting gedimd en het alarmsysteem ingeschakeld. In de auto-industrie is het automatisch uitvoeren van dit soort taken gemeengoed. In de woningbouw nog niet. Maar de techniek bestaat al een tijdje en kan desnoods achteraf, zonder hak- en breekwerk, worden ingebouwd. We zijn trouwens bezig met een demonstratiewoning, zodat mensen Wonen in Wellnes zelf kunnen ervaren!” 

“Met name het zuiniger en gezonder maken van een woning is erg actueel”, zegt Jeroen Dekker. “De gezondheid van een woning kan verbeterd worden door bijvoorbeeld de mechanische ventilatie te koppelen met een luchtkwaliteitmeter”. En zo zijn er nog meer voorbeelden te vinden op de website www.habicon.nl

Habicon brengt samen met de bewoner(s) de wensen in kaart en vertaalt deze naar een ontwerp. Dit ontwerp wordt in samenwerking met erkende leveranciers en installateurs gerealiseerd. Jeroen Dekker zegt: “De installateur legt de installatie aan. Habicon verzorgt de programmering, de oplevering en de service.”


EDITORS' CHOICE