NIEUWS

Easynet:wereldwijde oplossingen HD-videoconferencing

Redactie AV & Domotica | 30 augustus 2007

Amsterdam, 30 augustus 2007 - Easynet, de internationale divisie van BSkyB voor managed  netwerken en hosting, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Polycom, wereldwijd marktleider op het gebied van Unified Collaborative Communications. 

Als onderdeel van de overeenkomst gaat Easynet de beheerde (HD) videoconferencing-diensten en -systemen van Polycom leveren, waaronder de high-definition (HD) RPX(tm) telepresence suites en de HDX 9000(tm) videosystemen. Het bedrijf onderstreept hiermee zijn strategie om wereldwijd krachtige managed oplossingen aan te bieden aan zijn klanten.

De eerste contracten zijn al gesloten. Zo verzorgt Easynet momenteel de uitrol van de Polycom-dienst in de twaalf internationale locaties en achttien kantoren van NDS Group. Deze wereldwijde marktleider op het gebied van digitale televisietechnologie is voor het grootste gedeelte in handen van News Corporation. Daarnaast levert Easynet de oplossing aan de BSkyB-centra in Schotland en het hoofdkantoor van BSkyB in Londen.

Klanten profiteren met de Polycom-oplossingen van een virtuele meeting-omgeving van hoge kwaliteit. Doordat medewerkers op afstand kunnen vergaderen, is het aantal zakenreizen terug te dringen. Dit resulteert niet alleen in lagere reiskosten, maar zorgt er ook voor dat bedrijven een flinke impuls kunnen geven aan hun milieudoelstellingen. Dit past in de strategie van Easynet om de CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie en die van klanten te reduceren.  

Easynet beheert de wereldwijde videoconferencing-dienst in zijn Video Network Operation Center, dat veilige faciliteiten biedt voor dedicated en managed video hosting. Vanuit dit Operation Center biedt het bedrijf een service voor de planning, reservering en het beheer van videoconferences.
Daarnaast ondersteunt een team van experts gebruikers van de Polycom-systemen 24 uur per dag.

David Rowe, Chief Executive Officer van Easynet: "We zijn ons er allemaal van bewust dat minder zakenreizen milieu- en kostenvoordelen opleveren. Om een persoonlijke ontmoeting te kunnen vervangen, is een zo echt mogelijke vergaderomgeving echter essentieel. De HD-oplossingen van Polycom bieden een ongekend realistische, beveiligde conferentieomgeving die veel beter van kwaliteit is dan we ooit eerder hebben gezien. De investering is gemakkelijk te verantwoorden, omdat de productiviteit uiteindelijk sterk toeneemt. Voor bedrijven is het niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit zakelijk inzicht verstandig om te kiezen voor videoconferencing."

Tony Harrison, Chief Information Officer van NDS: "NDS heeft al uitstekende resultaten geboekt met het videoconference-systeem dat bij wijze van pilot in Groot-Brittannië is geïnstalleerd. We hopen met een bedrijfsbrede implementatie wereldwijd de vruchten te plukken van het gebruiksgemak, de samenwerkingsvoordelen en de uitstekende video- en audiokwaliteit van de Polycom-systemen. Bovendien profiteren we van lagere reiskosten, minder CO2-uitstoot en besparing van werktijd."

"Ondanks de toenemende versnippering en globalisering van bedrijven kunnen verspreid werkende teams en personen dankzij de HD-toepassingen van Polycom virtuele face-to-face meetings opzetten", zegt Steve Leyland, Managing Director EMEA van Polycom. "Afstanden bestaan eigenlijk niet meer en de efficiency en productiviteit nemen sterk toe. Easynet heeft een goede staat van dienst op het gebied van internationaal beheerde oplossingen. Dit garandeert een perfecte dienstverlening, die gebruikers over de hele wereld met elkaar verbindt."


EDITORS' CHOICE