NIEUWS

Polycom HDX 4000

Redactie AV & Domotica | 22 augustus 2007
De Polycom HDX 4000-oplossingen zijn elegant vormgegeven videoconferencing-systemen die geschikt zijn voor gebruik op zowel zakelijke desktops of pc`s, als in vergaderruimtes. De oplossingen kunnen maximaal vier personen tegelijkertijd in beeld brengen.

De HDX 4000-systemen zijn uitgerust met alle benodigde componenten, zoals een ingebouwd 20-inch 16:9-beeldscherm dat tevens als pc-monitor is te gebruiken. Daarnaast bieden de systemen een geïntegreerde HD-camera met hoge-definitie en pan-, tilt- en zoomfuncties, ingebouwde HDX-microfoons, hifiluidsprekers en subwoofers, en een krachtige, op standaarden gebaseerde HDX videoconferencing codec. Het standaard geïntegreerde toetsenbord biedt gebruikers de mogelijkheid om videogesprekken te voeren of te beantwoorden alsof het een gewoon telefoongesprek betreft. Het systeem biedt verbeterde communicatie en samenwerking met collega`s, partners en klanten.

Toepassingen
De HDX 4000 is bij uitstek geschikt voor uiteenlopende conferencing-toepassingen, waaronder fusie- en overnamegesprekken, outsourcingbeheer, fabricageprocessen, wervingsprocedures, onderhandelingen met klanten en partners, en activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het systeem ondersteunt de uitwisseling van HD-content, zoals bouwplannen of CAD-tekeningen en animaties, en filmpjes en afbeeldingen van HD-camera`s , zoals printplaten, complexe patronen, röntgenfoto`s van patiënten et cetera. Dit schept nieuwe kansen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen binnen sectoren als gezondheidszorg, onderwijs, industrie, modewereld, filmindustrie en designwereld.
De HDX 4000 biedt ongeëvenaarde HD-spraakkwaliteit voor een uiterst natuurlijke spraakcommunicatie-ervaring. De Siren22 (22 kHz) StereoSurround superaudio breedbandtechnologie maakt het mogelijk om spraak op te delen tot stereokwaliteit voor een betere verstaanbaarheid, waardoor de aandacht van luisteraars tijdens uitgebreide vergaderingen langer wordt vastgehouden. De microfoontechnologie legt stemmen helder vast. Achtergrondgeluiden worden onderdrukt, waardoor de spreker beter verstaanbaar is. Bovendien zijn de microfoons niet ontvankelijk voor storing als gevolg van het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur. Het is mogelijk om met de HDX 4000 in te bellen vanaf een desktop, conferencing-systeem of mobiele telefoon. Hierdoor kan het systeem ook gebruikt worden als hoogwaardige desktopluidsprekertelefoon (VoIP of POTS).

Andere interessante functies
- De floating interface die gebruikers in staat stelt om het beeldsysteem te beheren en videogesprekken te voeren of te beantwoorden zonder dat dit gevolgen heeft voor de applicaties of documenten waar ze op dat moment mee werken.
- De geïntegreerde vierwegs-multipoint-functionaliteit met ondersteuning voor vier locaties binnen één gesprek.
- People On Content, een innovatieve functie die gebruikmaakt van chroma key-technologie. Deze technologie stelt gebruikers in staat om zichzelf als onderdeel van een presentatie te gebruiken door tijdens videogesprekken statische of bewegende content achter zich te projecteren. Dit wordt ook wel de `weermanfunctie` genoemd.
- Optionele netwerkinterfaces voor eenvoudige toegang via ISDN- of satellietnetwerken, leverbaar in twee modellen: de HDX 4002 (HD 720p) en de HDX 4001 (SD 480p).

"Polycom loopt ver voorop als het gaat om HD-videoconferencing. Onze oplossingen gaan veel verder dan het bieden van HD-videoresolutie. Ze staan garant voor een optimale HD-ervaring voor alle elementen die nodig zijn voor effectieve communicatie op afstand, van spraak en afbeeldingen tot en met het uitwisselen van content", zegt Joe Sigrist, senior vicepresident en algemeen directeur Video Solutions van Polycom. "We noemen deze ervaring UltimateHD en brengen die met de HDX 4000-serie naar de desktop."

Om klanten te ondersteunen bij de inzet van HD-videoconferencingfunctionaliteit, biedt Polycom via kanaalpartners HD Readiness-diensten aan. Deze lopen uiteen van de planning, het ontwerp en de evaluatie en optimalisatie van HD-videoprestaties binnen bestaande netwerken tot en met standaard onderhouds- en reparatiediensten.

Prijs en beschikbaarheid
De Polycom HDX 4000-serie is vanaf nu te bestellen via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners. Naar verwachting wordt ze in het vierde kwartaal van 2007 geleverd. Prijzen beginnen bij EUR 6.770,00.
Polycom Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.
Voor meer informatie: www.polycom.com

EDITORS' CHOICE