NIEUWS

Polycom VSX8.7

Redactie AV & Domotica | 01 oktober 2007
Polycom heeft verbeteringen doorgevoerd in zijn Polycom VSX-aanbod van eindpunten voor videoconferencing. Met 150.000 systemen is dit de meest gebruikte oplossing voor videoconferencing ter wereld.

VSX Release 8.7 biedt uiteenlopende nieuwe mogelijkheden, waaronder vereenvoudigd gebruik in gemengde netwerken (H.323- en SIP-switching), QoS-verbeteringen en ondersteuning voor redundantie van bedrijfskritische videoapplicaties. "Voor duizenden organisaties in de gehele wereld en in diverse sectoren is Polycom VSX een bedrijfskritische tool voor samenwerking", zegt Joe Sigrist, vicepresident en algemeen directeur Video Solutions Group van Polycom. "Hoewel de acceptatie van oplossingen voor high-definition video presence en telepresence groot is, zullen bedrijven in de loop der tijd migreren naar deze platforms, terwijl ze gebruik blijven maken van omgevingen met gemengde video-eindpunten. De VSX-producten zijn de meest gebruikte eindpunten en onderscheiden zich door hun kwaliteit, functionaliteit en prestaties."


VSX 8.7 ondersteunt de inspanningen van Polycom en strategische partners op integratiegebied om van conferencing een standaardcomponent van unified collaboration-omgevingen te maken. Zo is VSX 8.7 te integreren met de Avaya Video Telephony Solution, Polycom Unified Collaboration voor IBM Lotus Sametime en Lotus Notes, en Poycom Unified Collaboration voor Microsoft LCS 2005. Naast maximale kwaliteit en prestaties biedt het Polycom VSX-aanbod ook veilige videocommunicatie die tegemoetkomt aan de strengste overheidsregels. Het is zelfs het enige videoconferencing-aanbod dat een volledige FIPS 140-2-certificering (Federal Information Processing Standards) heeft ontvangen. Dit is een certificering voor de beveiligingsvereisten van cryptografische modules.


De toekenning onderstreept dat Polycom ervoor wil zorgen dat zakelijke en overheidsgebruikers voldoen aan de meest geavanceerde beveiligingsstandaarden. Verbeteringen in VSX 8.7 zijn onder andere de volgende.
- Vereenvoudigd gebruik in gemengde netwerken (SIP- + H.323-switching): VSX- of V-eindpunten switchen vanuit de gebruikersinterface eenvoudig tussen H.323 en SIP.
- QoS-verbeteringen: grotere flexibiliteit voor QoS-configuratie op videonetwerken met aanvullende functionaliteit voor dynamische bandbreedtetoewijzing.
- Redundantie voor bedrijfskritische videoconferencing: VSX-systemen omvatten nu functionaliteit waarmee beheerders een alternatieve gatekeeper kunnen toewijzen voor automatische overname door een ander systeem.
- Beheer op afstand (SNMP): SNMP-verbeteringen voor beheer op afstand op basis van SNMP versie 2c. - Verbeterde videokwaliteit van gesprekken vanuit diverse locaties: verbeteringen in de manier waarop VSX- en V- systemen omgaan met videoswitches vanuit een multipoint bridge (MCU) en het verlies van ISDN-framing.
- Ondersteuning in meer talen: met de toevoeging van Fins ondersteunen de VSX-systemen nu in totaal zeventien talen. Prijs en beschikbaarheid VSX versie 8.7 is vanaf heden kosteloos beschikbaar voor klanten met een standaard VSX-onderhoudsovereenkomst.

Over Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren.
Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.

Voor meer informatie: www.polycom.com

EDITORS' CHOICE