NIEUWSTeufel

Teufel introduceert de Columa 300

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2011 | Teufel

Teufel presenteert de opvolger van de Concept S; de Columa 300. De speakerset is in diverse configuraties verkrijgbaar, zodat de set perfect kan worden afgestemd op de wensen van iedere koper. De Columa 300 R biedt bovendien een geïntegreerde Dolby/DTS receiver en extern display inclusief afstandsbediening.

De grootste Columa 300 variant (set L) is uitgevoerd met vier aluminium zuilspeakers (CL 300 FR). Aangevuld met een akoestisch gelijke en optisch bijpassende center speaker en een 180 Watt RMS subwoofer met 260 mm bas driver is de Columa 300 geschikt voor ruimtes tot 30 m². Aangezien niet in iedere kamer ruimte is voor vier zuilluidsprekers biedt Teufel de Columa 300 ook in twee andere configuraties aan. De middelgrote set (Columa 300 R) bestaat uit twee zuilen als front speakers en twee satellietspeakers voor achter in de kamer, die optioneel aan de muur te bevestigen zijn.

Indien er behoefte is aan een nog compactere speakerset, biedt Teufel de Columa 300 met vier satellietspeakers (set S). Beide setups bieden exact dezelfde kwaliteit als de variant met vier zuilen, het verschil tussen de speakers is enkel optisch. De aluminium behuizing waar de drivers in verwerkt zijn is bij alle speakers (zuil/satelliet/center) gelijk; ze zijn uitgerust met twee 70 mm mid-range drivers (Klippel-optimised) en een 19 mm tweeter. Ook de krachtige subwoofer is bij iedere set gelijk. De Columa 300 is met twee extra CL 300 FCR satellietspeakers eenvoudig uit te breiden naar een 7.1 set. De Columa 300 is een grotendeels passieve set, alleen de woofer is actief. Voor de aansturing van de overige speakers is een aparte AV versterker nodig.


Foto: Teufel Columa 300 Set S

Voor degene die op zoek is naar een volledig actieve 5.1 speakerset biedt Teufel de Columa 300 R. Centraal bij dit systeem staat de subwoofer, die met 250 RMS output niet alleen krachtiger is dan de ‘standaard’ Columa 300 woofer, maar tevens als behuizing van een geïntegreerde Dolby/DTS receiver met AM/FM tuner dient. De woofer is uitgerust met vier digitale inputkanalen (2x coaxiaal & 2x optisch) en drie analoge stereo inputs. De Columa 300 R is volledig te bedienen met de externe display/control unit en meegeleverde afstandsbediening, zodat de flinke woofer niet in het zicht geplaatst hoeft te worden. Bovendien is het mogelijk een hoofdtelefoon aan te sluiten op het externe display. Net als de Columa 300 is de 300 R verkrijgbaar in drie speakervariaties (Set L, M & S), zodat de set perfect op de luisteromgeving kan worden afgestemd.

De nieuwe Columa 300 sets zijn per direct verkrijgbaar via de Teufel website vanaf 599 euro. De Columa 300 R, met een in de woofer geïntegreerde receiver, is verkrijgbaar vanaf 849 euro. Alle configuraties zijn zowel in glossy zwart als zilver leverbaar en worden tot 30 januari 2011 bovendien gratis geleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE