NIEUWSArcam

Arcam rDac nu draadloos verkrijgbaar


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2011 | Arcam

De Arcam rDac is er nu ook in een draadloze uitvoering. De rDac KW maakt gebruik van dezelfde KLEER technologie waarmee de Arcam rCubes met elkaar communiceren.

Aan de buitenzijde verschilt de KW alleen van de rDac door een kleine, uiterst effectieve antenne. Vanbinnen is de KW voorzien van extra electronica die het draadloos ontvangen signaal verwerkt. De rDac KW beschikt over dezelfde bedrade ingangen (usb, optisch en coaxiaal) als de rDac.

Om muziek van iPhone, iPod of iPad naar de rDac KW te streamen, is alleen Arcams rWand dongel nodig. Met de optionele rWave dongel is het mogelijk om computer draadloos op de rDac KW aan te sluiten. In beide gevallen staat de door dCS ontwikkelde asynchrone usb-technologie van de rDac volgens Arcam garant voor een hoorbare kwaliteitswinst. Met dezelfde dongels is ook de rCube aan te sturen.

Bestaande rDacs zijn met de los verkrijgbare KW upgrade eenvoudig draadloos te maken. Goed nieuws is dat de prijs van deze combinatie niet hoger is dan die van de kant-en-klare KW (529 euro). Zowel de beide dongels als de upgrade (antenne + printplaat) kosten 99 euro per stuk.

EDITORS' CHOICE