NIEUWSToshiba

Toshiba waarschuwt ook voor 3D

Redactie HiFi.nl | 05 januari 2011 | Toshiba

Al eerder adviseerde Nintendo kinderen onder de zes jaar de 3D-modus van de spelcomputer 3DS uit te zetten. Nu waarschuwt ook Toshiba consumenten voor het gebruik van 3D-apparatuur zoals de eigen brilloze 3D-tv’s.

Nintendo deed dit eind december omdat het 3D-effect mogelijk schadelijk zou zijn voor de gezondheid van jonge kinderen. Het bekijken van 3D-beelden zou volgens Nintendo invloed hebben op de groei van de oogspieren. Toshiba sluit zich hier nu bij aan en laat weten dat mensen die naar de 3D-tv’s van het bedrijf willen kijken, ouder moeten zijn dan zes jaar. Bovendien schrijft Toshiba: “Sommige mensen kunnen gezondheidsklachten overhouden aan het kijken naar bepaalde vormen van 3D-beelden. Wanneer men zich ziek voelt, moet er meteen gestopt worden met het kijken naar deze beelden. De effecten van 3D-tv’s kunnen verschillen per persoon.”

Volgens Toshiba maakt het niet uit of er met of zonder bril wordt gekeken. Yuji Motomura, topman bij Toshiba, laat tegenover the Wall Street Journal weten dat het bedrijf waarschuwt op basis van een onderzoek uitgevoerd door een groep Japanse fabrikanten.

 


EDITORS' CHOICE