Bowers & Wilkins introduceert Zeppelin Air

Redactie HiFi.nl | 05 januari 2011 | Bowers & Wilkins

Met de introductie van de Zeppelin Air zegt Bowers & Wilkins ons hét ultieme Airplay audio systeem te brengen. Bovendien is de Zeppelin voorzien van nieuw ontwikkelde luidspreker units en geavanceerde Digitale Signaal Processing. Draadloos streamen vanaf iPod, iPhone, iPad of iTunes wordt door de volledig geïntegreerde Airplay technologie nog eenvoudiger.

Met behoud van Zeppelins iconische vorm is de Zeppelin Air door subtiele styling-veranderingen gemoderniseerd. De verbeterde geluidskwaliteit wordt aangevuld met een aantal nieuwe features, waarvan de belangrijkste het gebruik is van nieuwe Airplay-technologie. Airplay geeft de gebruiker de mogelijkheid om via iTunes een multiroom-systeem in te stellen op een Mac of PC waardoor er met meerdere Zeppelin Air’s in huis muziek kan worden afgespeeld. iPhone, iPad en/of iPod Touch kunnen dan worden gebruikt als afstandsbediening. De Airplay-technologie biedt bovendien de mogelijkheid om muziek via de Zeppelin Air af te spelen zonder iPod of iPhone in het dock te plaatsen: Kies het bestand dat je af wilt spelen, selecteer Airplay en hou je iPhone gewoon in je zak. Zie voor toelichting ook de Airplay-pagina van Apple. HiFi.nl presenteert tevens binnenkort een uitgebreid artikel over de mogelijkheden die Airplay biedt.

Voor de Zeppelin Air is gebruik gemaakt van het volledig actieve 2.1 design, wat betekent dat alle vijf de eenheden individueel worden aangedreven door de speciaal ontworpen versterkers. De Zeppelin Air beschikt tevens over de ‘B&W Flowport Technologie’ en Digital Signal  Processing in de vorm van Dynamic EQ en een sterk opgewaardeerde poort, goed voor een verbeterde basprestatie. De DAC’s (Digitaal naar Analoog Conversie) zijn volgens B&W ook aanmerkelijk verbeterd, met de 24bit-96KHz mogelijkheid, compatibel met de nieuwste standaard op het vlak van High Quality Audio.

De zeppelin Air is beschikbaar vanaf maart 2011 voor 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE