NIEUWSToshiba

Honeycomb tablet van Toshiba

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2011 | Toshiba

Van 6 januari t/m 9 januari vindt de Consumer Electronics Show in Las Vegas plaats. Tijdens de CES presenteert Toshiba een tablet die gaat draaien op het Android Honeycomb besturingssysteem van Google. Met de tablet wil Toshiba de concurrentie aangaan met de iPad van Apple.

De Toshiba tablet krijgt volgens Toshiba directeur Phil Osako een scherm van 10,1 inch. Dat is net iets groter dan het scherm van de iPad. Op de Toshiba tablet is het mogelijk HD video’s af te spelen, evenals Flash video. De tablet krijgt onder de kap een Nvidia Tegra 2 processor. Aan de voorkant krijgt de tablet een 2 megapixel camera, aan de achterkant een camera van 5 megapixel. Het design schijnt ergonomisch verantwoord te zijn en het heeft een rubberen achterkant die eveneens te vervangen is door een ander exemplaar.

Voor de communicatie krijgt de Toshiba tablet WiFi en Bluetooth. Een 3G breedbandverbinding als op de Samsung Galaxy Tab of de iPad, krijgt deze Toshiba tablet niet. Verder krijgt deze tablet USB poort, een mini USB poort en een lezer voor SD geheugenkaartjes. De Toshiba tablet geeft toegang tot de Android Marketplace van Google, maar ook tot een eigen app store, namelijk Toshiba Places.

De tablet zal omstreeks eind juni verkrijgbaar zijn. De prijs moet concurrerend worden met de iPad van Apple.


EDITORS' CHOICE