NIEUWS

Model 10 van Tivoli Audio

Redactie HiFi.nl | 30 december 2010 |

Op 10-10-2010 was het officieel 10 jaar geleden dat Tivoli Audio van start ging. Geïnspireerd door dat jubileum lanceerde Tivoli de Model 10, een veelzijdige wekkerradio.

Belangrijke features die de Model 10 van de meeste andere modellen onderscheidt zijn het multifunctionele bedieningswiel aan de bovenzijde, het ruime display met instelbare achtergrondverlichting en de driebands equalizer (bass, mid, treble). Bovendien kan de Model 10 zowel mono- als stereo gebruikt worden, waarbij de tweede luidspreker natuurlijk ook later aan te schaffen is.

Vertrouwde features die ook op andere Tivoli Audio’s te vinden zijn; de magnetisch afgeschermde 3” luidspreker, RDS, vijf voorkeuzeknoppen voor FM- en AM-stations, een dubbele wekker met sluimerfunctie en slaaptimer, uitgangen voor een subwoofer, de optionele stereospeaker en een hoofdtelefoon, en twee ingangen voor externe klankbronnen, waaronder één mixingang.

De staand te plaatsen Model 10 heeft ongeveer dezelfde afmetingen als de liggende Model 1, het model waarmee Tivoli Audio al een decennium lang furore maakt. De nieuwe radio is verkrijgbaar in Walnoot, Aluminium Dark en Frost White. In de twee eerstgenoemde finishes kost hij  249 euro. De Frost White is vijftig euro duurder. De stereo-uitvoeringen kosten respectievelijk 349 euro en 399 euro.


EDITORS' CHOICE