NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert nieuwe cd-tuners

Redactie HiFi.nl | 29 december 2010 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer lanceert nieuwe gamma cd-tuners met als top de geavanceerde DEH-9300SD en DEH-8300SD. Zowel iPod, iPhone, usb-stick, SD-kaart of mp3-speler kunen worden aangelosten op de nieuwe SC CD-tuners van Pioneer. Beide modellen bieden complete mogelijkheden om versterkers, luidsprekers en subwoofers aan te sluiten voor extra vermogen.

De nieuwe SD CD-tuners hebben een SD-kaartslot, dat is verborgen achter hun frontpaneel en dat compatibel is met SD- en SDHC-kaarten tot 32GB. Het is geschikt voor tal van bestandsformaten, waaronder mp3-, wma-, wav- en aac-bestanden. De DEH-9300SD is uitgerust met een neerklappend voorpaneel dat zich met een druk op de knop opent en toegang geeft tot de CD- en SD-kaartlezer en zich vervolgens opnieuw sluit om de zuivere dashboardlook te behouden. De DEH-9300SD beschikt over de functie ‘Music Browser’ die de muziek van een SD/SDHC-kaart of usb-stick automatisch leest en de tracks aan de hand van audiotaginformatie alfabetisch ordent op artiest, album, track of genre.


Foto: DEH-9300SD

Met de functie iPod Direct Control stellen de modellen DEH-9300SD en DEH-8300SD gebruikers in staat om hun iPod rechtstreeks in usb-poort van de tuner te pluggen, de iPod wordt zo meteen opgeladen. Een nieuwe ‘App mode’ stelt gebruikers in staat om muziek van diverse iPhone- en iPod touch Apps te beluisteren, zoals games, internetradio, muziekinstrumentsimulators, enz. (op voorwaarde dat de App analoge input ondersteunt).


Foto: DEH-8300SD

De nieuwe DEH-8300SD CD-tuner van Pioneer beschikt ook over iTunes Tagging, zodat gebruikers muziek op hun iPod of iPhone kunnen taggen terwijl ze naar FM-zenders luisteren. Om informatie over muziek die ze graag horen op te slaan, moeten de luisteraars tijdens het beluisteren van een liedje op de radio op een knop drukken. De nieuwe tuners van Pioneer bewaren de trackinformatie dan of registreren ze onmiddellijk op een aangesloten iPod. Wanneer de iPod wordt gesynchroniseerd met een computer stelt iTunes een getagde playlist op zodat luisteraars hun tracks kunnen bekijken, kopen en downloaden.


EDITORS' CHOICE