DaVinci Audio Nifty

Redactie HiFi.nl | 28 december 2010 | DaVinci Audio

DaVinci Audio uit Zwitserland introduceert haar eerste phonoversterker; de Nifty.  De Nifty bestaat uit drie afzonderlijke behuizingen, waarvan één de MM phonovoorversterker is.

Het klasse A solid state ontwerp maakt gebruik van een LCR RIAA correctie. De versterking kan aangepast worden aan het element en bovendien bevat de Nifty een volumeregeling. Deze volumeregeling maakt gebruik van een uitgangstransfo om op die manier het signaal niet of nauwelijks te beïnvloeden. De gebruiker kan de Nifty rechtstreeks aan de eindversterker(s) aan sluiten voor een no compromise high end analoog systeem. Bovendien is er nog de mogelijkheid om drie bijkomende bronnen aan te sluiten.

Daarnaast bevindt zich in een afzonderlijke behuizing een afzonderlijke step-up trafo voor MC-elementen.  Deze step-up trafo werd speciaal door DaVinci Audio ontworpen voor de best mogelijke geluidsweergave. Andere bijzondere kenmerken van de Nifty MC step up zijn onder meer een met de hand gemaakte transformator, een versterkingsfactor van 20 of 26dB, een variable impedantie en een bijkomende RX aansluiting voor finetuning van de impedantie.


EDITORS' CHOICE