NIEUWSCanton

Nieuw: Canton DM-8 `soundbar`


Redactie HiFi.nl | 22 december 2010 | Canton

Goed geluid uit een plat tv scherm is tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend. Canton zag dit al eerder aankomen en introduceerde twee jaar geleden al haar eerste Digital Movie systemen. Aan het assortiment is nu de nieuwe DM-8 toegevoegd. De DM-8 is een volledig actief en zelfstandig opererend 2.0 `soundbar` muzieksysteem.

De DM-8 onderteunt `gewoon stereo` om de nieuwslezer of bijvoorbeeld muziekprogramma’s goed verstaanbaar in de woonkamer te krijgen. Voor de filmliefhebber is er een surroundprosessor ingebouwd voor een cinemabeleving zonder extra luidsprekers. Het systeem heeft een ingebouwde versterker van 100 Watt, waarop drie bronnen kunnen worden aangesloten, zoals TV, DVD speler, satellietontvanger of kabelontvanger. Er bevinden zich 6 luidsprekers in dit systeem, 4 midden/basluidsprekers en twee tweeters voor de hoge tonen.

De DM-8 maakt geen gebruik van reflecties van de zijwanden en is daarom overal plaatsbaar zonder dat niet-parallelle wanden het geluidsbeeld negatief beïnvloeden. Eventueel is het systeem nog uit te breiden met een extra subwoofer uit het Canton programma, voor 2.1 weergave. Aansluiten is een kwestie van plug&play zonder gecompliceerde inmeetmethodes. De TV kan op de DM-8, of de DM-8 kan in een meubel onder de TV geplaatst worden. De DM-8 beschikt over een IR-afstandsbediening en op de display voorop de DM-8 kan worden afgelezen welke programmabron is gekozen. De afmetingen zijn (bxhxd) 85x13x31,5 cm.

Prijs en beschikbaarheid
De DM-8 is verkrijgbaar bij Canton-dealers voor 599 euro.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »