NIEUWS

Heruitgaven Patricia Barber op kwaliteitsvinyl & Gold CD

Redactie HiFi.nl | 17 december 2010

Mobile Fidelity Sound Lab heeft de laatste twee albums van niemand minder dan Patricia Barber opnieuw op vinyl uitgebracht en daarmee de wensen van veel jazzliefhebbers en audiofiele luisteraars beantwoord. Natuurlijk vervaardigd op de zeer audiofiele GAIN 2™ Ultra Analog 180 grams dubbel LP, waarmee het label al jaren een hoge standaard zet. De albums Mythologies en het in jazzkringen zeer gewaardeerde The Cole Porter Mix zijn per direct verkrijgbaar op zwart goud.

Beide albums kregen de eveneens voor het merk standaard hoogwaardige behandeling en zijn derhalve volgens de Half speed Mastering technieken van de originele mastertapes overgezet om elk detail in perfectie om te kunnen zetten naar de LP. Beide albums worden natuurlijk geleverd in een mooie hoes met de luxe beschermende sleeves voor de platen. Zoals het Mobile Fidelity Sound Lab betaamt, is de oplage gelimiteerd om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen verkrijgen. Beide albums zijn dus al bij voorbaat collectors items!Het album Mythologies uit 2006 staat bekend als één van de meest baanbrekende jazzalbums van onze tijd. Het album leverde Patricia Barber terecht de prestigieuze Guggenheim Fellowship op. Op Mythologies verkent Barber -begeleid door Michael Alger op gitaar, bassist Michael Arnapol en Erik Montzka op drums- op onnavolgbare wijze de Griekse mythologie door de ogen van Ovidius en zijn werk Metamorphosen, waarvan alle karakters door Patricia Barber worden bezongen. Zelfs een kinderkoor en speciale achtergrondzangers werden op de set van het album gehaald om de juiste facetten van de muziek te kunnen benadrukken. Haar bewerkingen van emoties in de muziek zijn uniek in zijn soort en Mythologies is juist daardoor de perfecte muzikale benadering van de levenscyclus die eenieder doormaakt, op audiofiele wijze vereeuwigd op een kwaliteitsgeluidsdrager die de dynamiek van het album waardig is. 

Het werk The Cole Porter Mix is Patricia Barbers antwoord op de grote zangers en zangeressen van de twintigste eeuw zoals Ella Fitzgerald en zelfs Frank Sinatra, die ze op dit werk uit 2008 danig naar de kroon steekt. Geen poëtische teksten of eigentijdse arrangementen, maar een intieme benadering van de fijne popsongs die al sinds de eerste helft van de vorige eeuw een standaard zetten voor vele artiesten. De warmte en liefde waarmee Barber de muziek en teksten benadert geeft het album een intiem karakter dat wordt benadrukt door de verfijnde tonen van de muziek. Natuurlijk brengt Mobile Fidelity Sound Lab The Cole Porter Mix ook op GAIN 2™ Ultra Analog 180 grams dubbel LP uit, waarmee de vele liefhebbers van dit audiofiele album van Patricia Barber de mogelijkheid krijgen om de songs op vernieuwende wijze en vol dynamiek te kunnen beluisteren en koesteren. Beide albums zijn vanaf heden bij Music4hifi verkrijgbaar voor een prijs van 49,50 euro per stuk, maar gezien de gelimiteerde oplage en de erg grote successen van Patricia Barbers vorige albums die op Mobile Fidelity Sound Lab uitkwamen zal de liefhebber er snel bij moeten zijn.

Ook werden door het label Premonition onlangs twee topalbums van Patricia Barber op 24 KT Gold CD uitgebracht. Met HDCD codering, dus als je speler dit begrijpt dan klinken ze nog net iets mooier. Overigens zijn ze ook meer dan prima afspeelbaar op CD-spelers die geen HDCD ondersteunen. Het gaat om de albums Café Blue h(echt een audiofiele klassieker!), en Nightclub. Beide CD’s zijn volledig opnieuw gemastered, en volgens Jim Andersen, de originele recording engineer van Café Blue, heeft dit album nooit eerder zo goed geklonken. Ook deze oplage is beperkt. Bestel de heruitgaven op Music4Hifi via onderstaande links:


EDITORS' CHOICE