NaimUniti en UnitiQute bij Beter Beeld & Gluid

Redactie HiFi.nl | 07 december 2010 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)

Vanaf heden zijn de NaimUniti en UnitiQute aan het assortiment van Beter Beeld & Geluid toegevoegd. De NaimUniti combineert een CD-speler, versterker, FM tuner, Internet radio, UPnP streamer, iPod dock (digitaal!) en D/A omzetter in 1 enkel apparaat met de traditionele NAIM eigenschappen van muzikaliteit en bedienbaarheid. De UnitiQute doet alles wat de NaimUniti kan, maar dan zonder diens CD-speler. Een puur streaming apparaat dus!

NaimUniti
De NaimUniti is werkelijk een alleskunner! Met ingebouwde CD-speler, versterker, FM tuner, Internet radio, UPnP streaming en DAC, kan de NaimUniti alles wat je maar zou wensen uit een enkel apparaat. De CD-speler is gebaseerd op de zeer goed aangeschreven CD5i en de versterker op de veelgeprezen NAIT 5i. De muzikale kwaliteiten van die combinatie zijn al onvolprezen, nu is het mogelijk vrijwel die prestaties in een enkel kastje te kopen.

UnitiQute
Voor diegenen die uitsluitend willen gaan streamen in de toekomst, is er de UnitiQute. Met alle functionaliteit van de NaimUniti, maar dan zonder CD, is de Qute perfect toegesneden voor de toekomst. In zijn kleine behuizing is het bovendien een schattig apparaat om te zien. Maar vergis je niet: de Qute heeft de voor het merk zeer serieuze aandacht voor het audio-gedeelte gekregen, dus de muzikale prestaties zullen zelfs de verwende luisteraar kunnen overtuigen.

 

Bediening
Zowel de NaimUniti als de UnitiQute kunnen perfect worden bediend met de iPod Touch/iPhone/iPad via de n-Stream app (29,99 Euro). Dit maakt het wel erg aantrekkelijk om eens eindelijk die iPod/iPad te kopen die je altijd al wilde hebben, maar niet wist wat er mee te doen! Uiteraard is het ook mogelijk om besturing te doen via een browser of de meegeleverde afstandsbediening en het duidelijk leesbare display.

MERK

EDITORS' CHOICE