Protractor `Next Generation` voor draaitafels

Nieuw op de markt is de Protractor Next Generation van Dr. Feickert Analogue: Een tool voor de draaitafel waarmee de element-arm combinatie voor een aantal belangrijke parameters optimaal kan worden afgeregeld.

Een elpee wordt afgetast met een combinatie van precisie-instrumenten: de naald in het pickup-element aan een pickup-arm op een draaitafel. Het kiezen van een goede element-arm-draaitafelcombinatie vergt al nodige aandacht, maar het correct afregelen van alle aftastparameters (een van de belangrijkste stappen voor optimale vinyl-weergave) is daarbij een precieze aangelegenheid.


Foto: de Protractor Next Generation

Ed Doggen van importeur Daluso: “Om de elpee optimaal en daardoor mooier (blijvend) te laten presteren heeft het medium meer aandacht, zorg en discipline nodig dan de CD. Het vinyl is kwetsbaar. Met de Protractor wordt het positioneren van de arm-element combinatie eenvoudiger, meer beheersbaar en reproduceerbaar. Daarmee draagt de Protractor ook bij aan het in goede conditie blijven van je elpees in termen van slijtage.” De Protractor kost 199 euro.

Voor onder andere Azimuth optimalisaties is de Adjust+ software van Dr. Feickert Analogue een optie. Enkele gerenommeerde draaitafel-fabrikanten gebruiken de nog steeds betaalbare Pro-versie Adjust+ bij de ontwikkeling en kwaliteitscontrole. Adjust+ is tevens verkrijgbaar bij Dr. Feickert Analogue. 

MERK

EDITORS' CHOICE