Altec Lansing breidt assortiment uit

Redactie HiFi.nl | 01 december 2010 | Altec Lansing

Alter Lansing introduceert de VS2720, een compacte stereo speaker-set, de 2.1 speakerset en de Octiv 450, een audio-dock voor de iPad.

De VS2720 is een compacte stereo speaker-set voor computers en muziekspelers. Door de lage prijs van 39,99 euro richt Altec Lansing zich op een breder publiek. De set beschikt over controleknoppen voor volume, power en toon en heeft een AUX-in voor snelle aansluiting van een draagbare dvd-, mp3 of cd-speler. Altec Lansing maakt bij al zijn producten gebruik van de AudioAlignment-technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals de speakers, elektronica en behuizing, op elkaar zijn afgestemd. De bescherming tegen magnetische velden zorgt ervoor dat de set vlakbij monitoren kan staan zonder dat er interferentie optreedt.

De design 2.1 speaker-set zorgt volgens Altec Lansing voor een geluidsverbetering van pc, laptops en mediaspelers. De VS2721 heeft twee speakers en een subwoofer die  92db teweeg brengen. De VS2721 heeft twee 2-inch full range drivers met een treble response van 20 kHz om de helderheid te behouden bij muziek met een hoge bit-rate, high-resolution games en HD-films. De 2-inch zijwaarts gerichte driver in de subwoofer produceert 28 watt voor realistische bas en surround-effecten. De Altec Lansing VS2721 is vanaf december verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 59,99 euro.

De Octiv 450 is een compact vormgegeven audio-dock voor de iPad. De Octiv 450 is geoptimaliseerd voor stereo audio en voor het centraal weergeven van stemgeluid om filmdialogen te versterken. Dankzij de roterende standaard is de iPad zowel staand als liggend te gebruiken. Bovendien is hij te kantelen voor de beste kijkhoek. De Octiv 450 werkt zowel met de iPad als iPhone en iPod. Het audio dock laadt de apparaten automatisch op zodra ze zijn verbonden. Dankzij een 3,5 mm audioaansluiting is ook andere draagbare muziekapparatuur te gebruiken. Het audio-dock wordt geleverd met een afstandsbediening. De Octiv 450 is vanaf december verkrijbaar en kost 149,99 euro.


EDITORS' CHOICE