NIEUWSPanasonic

Ajax – Feyenoord in 3D

Redactie HiFi.nl | 22 november 2010 | Panasonic

Zondag 19 december aanstaande wordt de klassieker uit de Eredivisie, Ajax-Feyenoord, rechtstreeks in 3D uitgezonden in Nederland. Dankzij een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol is het voor het eerst mogelijk om een Eredivisiewedstrijd via de satelliet live in hoogwaardige 3D kwaliteit uit te zenden. De wedstrijd is voor het publiek exclusief te zien op 3D schermen van Panasonic in een groot aantal elektronicawinkels in Nederland.

Dankzij deze unieke samenwerking kan de voetballiefhebber zelf de 3D beelden van de klassieker in de Eredivisie ervaren. De 3D registratie van de wedstrijd Ajax – Feyenoord wordt geproduceerd door Endemol Sport. Via het 3D demo-kanaal op de ASTRA satelliet wordt het Eredivisie Live 3D signaal naar de Panasonic 3D TV’s in de winkels verstuurd.

Het rechtstreeks uitzenden van grote sportevenementen in 3D vormt een belangrijke drijfveer voor de doorbraak van 3D weergave in de huiskamer, zo blijkt uit onderzoek van Screen Digest in opdracht van Panasonic Europe. Tachtig procent van alle potentiële 3D kanalen zal zich richten op sportevenementen en eind 2014 zal een kwart van de huishoudens in de Westerse landen volgens Panasonic over een 3D TV beschikken. Daarbij wordt verwacht dat de live uitzending van grote sportevenementen, zoals belangrijke voetbalwedstrijden, een grote stimulans voor de 3D industrie zal betekenen.


EDITORS' CHOICE