NIEUWSArcam

De Blu-ray speler van Arcam

Redactie HiFi.nl | 18 november 2010 | Arcam

Zo’n tien jaar geleden introduceerde Arcam haar eerste dvd-speler: een succes voor het Britse hifi-merk. Volgens importeur Audiac was de tijd rijp voor een herhaling van dit ‘huzarenstukje’, en is Arcam dit gelukt met de nieuwe Blu-ray speler: de BDP100.

Met de BPD100, die eerder al op de High End beurs werd
aangekondigd, introduceert Arcam een Blu-ray speler die zich volgens de importeur probleemloos met audiofiele cd-spelers kan meten.

De videoprestaties van de BPD100 zijn voor een belangrijk deel te danken aan het uiterst korte en directe signaalpad van het videosignaal, dat bijna rechtstreeks van de disc naar de hoogwaardige uitgangen loopt. Belangrijk element voor de audiokwaliteit van de BPD100 is de Wolfson Audio 8741 dac, een leider in z’n klasse. Vanzelfsprekend is ook de voeding geheel op de dubbele toepassing van de BPD100 ontworpen.

Om RF-interferentie op de signaalpaden optimaal te onderdrukken, zet Arcam de in eigen huis ontwikkelde, Mask of Silence-technologie in. De kap van de behuizing wordt op kritische plaatsen gedempt om de gevoelige elektronica voor microfonische trillingen te behoeden. Ook is Arcam erin geslaagd om ook Blu-ray discs relatief snel te laten starten. 

Prijs en beschikbaarheid
De BPD100 is er in zwart en zilver, met een adviesverkoopprijs van 1498 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE