Nieuwe in-ears van Ultimate Ears


Redactie HiFi.nl | 09 november 2010 | Ultimate Ears

Ultimate Ears en EMI Music’s Capitol Studios hebben de koppen bij elkaar gestoken om ’s werelds eerste in-ear reference monitor, speciaal voor de professionele producers en audio-engineers, te ontwikkelen. Voor de eerste keer is het gelukt een in-ear monitor te ontwikkelen met een werkelijk ‘flat response curve’ die een zowel naturel als dimensionaal geluid produceert.

De Ultimate Ears In-Ear Reference Monitor is speciaal ontwikkeld voor de professionele studio engineers en producers en kunnen worden gebruikt in verschillende settings zoals opname-studio’s, op portable laptops, tijdens live optredens en repetitieruimtes, speciaal voor recording, mixing en mastering van geluid. Met de zachte eartips kan een maximale afsluiting van -32 dB worden gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat engineers en producers geen invloeden van buitenaf horen, zodat het geluid zo naturel mogelijk blijft klinken.

Drie individueel getunede, gebalanceerde armature speakers in elke maatgemaakte monitor maken het mogelijk om alle frequenties met een brede band respons te reproduceren van 5Hz tot 18 kHz. Mede door de zware Y-connector uit de kabel te halen en deze kabel te vlechten wordt de frictie en geleiding geelimineerd. Je hoort alleen een clean sound signaal. De dual-geluidskanalen zorgen ervoor dat het laag en mid/hoog gescheiden blijft totdat ze het binnenoor bereiken.

De Ultimate Ears In-Ear Reference Monitors worden in de Benelux geleverd via Audique bv te Ewijk. Informatie is te vinden op http://www.in-ears.nl/. De prijs van deze nieuw In-Ear Reference Monitor is 925 euro excl. btw. Dit is inclusief maken oorafdrukken, verzending, invoerrechten etc.

EDITORS' CHOICE