NIEUWSBMC Audio

Met Sonority naar The Record Industry?

Redactie HiFi.nl | 05 november 2010 | BMC Audio

Sonority Audio, importeur van onder andere Cabasse en BMC-Audio, is het vinyl aan het herontdekken. Binnenkort organiseert het bedrijf een bezoek aan Record Industry, de vinylfabriek die al sinds 1957 in Haarlem staat en nog altijd vier tot vijf miljoen platen perst op jaarbasis. Jij kunt hier bij zijn!

In de jaren negentig zag Sony het nut van de platenfabriek niet meer in, de tijden waren immers veranderd. Platen werden steeds minder populair, de cd was in opkomst. Op 1 juli 1998 nam Ton Vermeulen de platenfabriek van Sony over. Veel werknemers besloten te blijven. Vandaag de dag lopen hier mensen rond die al veertig jaar in het bedrijf actief zijn.

Klanten willen niet `gewoon een plaat`. Het moet een beleving zijn, want een plaat heeft niet zelden ook emotionele waarde.  Mensen geloven weer dat een plaat meer waarde heeft dan een cd. En uiteindelijk blijven echte liefhebbers toch wel platen kopen”, aldus Sonority Audio. De Record Industry heeft een mooie lijfspreuk: `De laatste plaat ter wereld wordt hier gemaakt`.


Foto: het persen van een plaat bij Record Industry

Prijsvraag:
Wil je kans maken op een persoonlijke rondleiding in de grootste platenpersfabriek van de wereld; Record Industry? En ben je ook zo benieuwd hoe dit nu productieproces nu in zijn werk gaat? Beantwoord dan de volgende vraag:

  • Hoe wordt het unieke input circuit van de volledig gebalanceerde B.M.C. Phono MCCI voorversterker genoemd?

Verstuur het goede antwoord per e-mail naar Sonority Audio. Onder de inzenders van het goede antwoord wordt voor een aantal personen de rondleiding verloot.

De winnaars ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. De rondleiding vindt binnenkort plaats; de datum wordt z.s.m. kenbaar gemaakt, houd de website van de importeur in de gaten.


EDITORS' CHOICE