NIEUWSDevialet

Devialet nu in Nederland verkrijgbaar

Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2010 | Devialet

Een versterker die Klasse A technologie combineert met Klasse D. Een versterker die prachtig is vormgegeven. Een versterker die ongekend lage vervormingscijfers heeft. Een versterker die klinkt alsof je live aanwezig bent. Die versterker draagt de naam Devialet D-Premier en wordt sinds deze maand door D&D Audio in Nederland gedistribueerd.

Devialet is een relatief nieuw Frans merk (2007). Vanuit Parijs proberen ze de wereld te veroveren. En dat lijkt ze goed af te gaan. Dit jaar wonnen ze zelfs de EISA Award voor het beste product. 


Foto: de D-Premier versterker met elegante remote

Het eerste product van Devialet is de D-Premier versterker met een bijzondere technologie: ze combineren de kwaliteiten van klasse-A versterking met die van klasse-D. Samen goed voor 2 x 240Watt aan vermogen. Bij Devialet noemen ze deze bijzondere schakeling Analog Digital Hybrid. Door deze schakeling zijn ze in staat om een muzikale en krachtige versterker te bouwen met uitstekende vervormingscijfers. De Devialet D-Premier kan zelfs de meest lastige luidsprekers moeiteloos aansturen.

In de D-Premier vinden we een switch-mode voeding, een DAC, een klasse-A versterker, een klasse-D versterker, een DSP module en een ADC-module. Twee maal phono, twee maal analoog (RCA), twee maal Toslink digitaal, vier maal spdif digitaal, een maal XLR AES/EBU digitaal en een HDMI ingang zorgen ervoor dat nagenoeg iedere soort bron aan te sluiten is. De coaxiaal digitale ingangen en de  AES/EBU ingang kunnen digitale signalen tot 24bit/192 kHz verwerken.

Uiterlijk
De D-premier is een toonbeeld van eenvoud en elegantie. Met slanke profiel en hoogglans afwerking is het een sierraad voor de woonkamer. Het toppunt van het design is de afstandbediening van de D-Premier: een massief verchroomd blok met een enorme draaiknop.

Hennie Dolleman van de kersverse distributeur D&D Audio maakte kennis met de D-Premier tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. “Tijdens het demonstreren van de Crystal Cable Arabesque luidsprekers zaten er twee mannen op de eerste rij met een grote platte doos voor de voeten. Of ze dit apparaat even mochten laten horen in combinatie met de Crystal luidsprekers. Toen de doos open ging was de nieuwsgierigheid gewekt: een onvoorstelbaar platte versterker; waar zit de voeding? Waar hebben ze de elco’s verstopt? 240 Watt per kanaal?


Foto: de remote control van de D-Premier versterker

Geluid
Over de prestaties is Dolleman al net zo te spreken als over het design. “
De stroom ging er op en de Siltech kabels hingen aan de luidsprekers. Wat meteen opviel is het gemak waarmee het geluid loskomt van de luidsprekers, en wat een snelheid, ruimte en nauwkeurigheid!

Benieuwd naar de Devialet D-Premier? Hij is tijdens de AV-NU show in Utrecht te beluisteren op de stand van D&D Audio.


EDITORS' CHOICE