NIEUWSDenon

Denon 100th Anniversary A100 collectie

Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2010 | Denon

Denon bestaat 100 jaar en kondigt een speciale editie jubileum product collectie aan. De nieuwe A-100 collectie omvat zeven fijn afgestemde, met de hand geteste componenten die vergezeld zijn van een echtheidscertificaat en een Collector’s Edition boek. “Het is een eerbetoon aan DENON’s 100-jarige missie: beeld en geluid zo natuurgetrouw mogelijk weergeven, exact zoals de makers het bedoeld hebben, met producten die 100 jaar passie, kunstzinnigheid en technologie weerspiegelen”, aldus een persbericht.

Deel van de nieuwe producten is het stereo duo PMA-A100 en DCD-A100. De PMA-A100 is een geïntegreerde versterker welke gebruik maakt maakt van een nieuw ontworpen constructie die een solide basis vormt voor een puur, schoon geluid. Deze Anniversary editie heeft een speciale klankmatige afstemming, superieure constructie en streng geselecteerde onderdelen voor een hogere geluidskwaliteit. 


Foto: de A100 famillie

Zijn partner, de DCD-A100 CD/SACD speler, kenmerkt geluidsverbeterende technologieën zoals Advanced AL32 Processing en de nieuwste 32bit/192 kHz DA converters die er voor zorgen dat de audioweergave trouw is aan de oorspronkelijke bron. Elegant het verleden en heden combinerend speelt de DCD-A100 niet alleen CD’s maar ook SACD’s en is verder uitgerust met verschillende digitale ingangen, inclusief een USB poort voor het aansluiten van een iPod of USB geheugen. Net als de PMA is de DCD voorzien van een 100th Anniversary logo wat aangebracht is op het hoogglans zwarte frontpaneel. Zowel de PMA-A100 als de DCD-A100 hebben een geadviseerde verkoopprijs van 2.499 euro.

Ook de DP-A100 speler is uitgebracht als een Denon Jubileum model met de High-performance Denon Direct-drive draaitafel technologie die al 40 jaar omwentelingen van hoge precisie heeft geleverd. Uitgerust met het DL-A100 element is de DP-A100 volgens de fabrikant in staat om op ‘meesterlijke wijze’ op de energie en schoonheid van analoge platen weer te geven. De DP-A100 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 2.499 euro. Het DL-A100 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 499 euro. 


Foto: het DL-A100 element

De AVR-A100 is een 9.2 Channel A/V surround receiver die niet alleen DENON LINK 4th, High-bit i/p conversie en scaling biedt, maar tevens is voorzien van geavanceerde aansluitmogelijkheden, netwerk audio, foto streaming en een verbeterde interface. De AVR-A100 Receiver omvat tevens een speciale editie blokcondensator, high-end luidsprekeraansluitingen, vergulde in- en uitgangen, en gietijzeren voeten ter verbetering van de geluidskwaliteit. De AVR-A100 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 2.499 euro.  

De bijpassende DBP-A100 universele speler laat u niet alleen genieten van Blu-ray Discs en DVD’s maar ook van Super Audio CD’s, DVD-Audio Discs en CD’s. Dit kwaliteitsniveau wordt mogelijk gemaakt door Denon’s trillingsbestendige technologieën inclusief Direct Mechanical constructie en Multi-layer Chassis structuur. De DBP-A100 is voorzien van een Anniversary editie koppelcondensator en gietijzeren voeten voor een betere geluidskwaliteit. De DBP-A100 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 2.499 euro.


Foto: de AH-A100 hoofdtelefoon

Een toevoeging aan de Jubileum collectie is de AH-A100 hoofdtelefoon. Opvallend behuisd in een piano mahoniehout afwerking, omvat de AH-A100 een hoogwaardige driverunit voor verbeterde geluidskwaliteit, nieuw ontworpen huidvriendelijke oorkussens en hoofdband, een luxueuze opbergdoos en schoonmaakdoek. De AH-A100 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 499 euro.

De Denon A-100 jubileum producten worden geleverd in een speciale 100th Anniversary verpakking, hebben een garantietermijn van 5 jaar en een gesigneerd echtheidscertificaat van de hoofd productie ingenieur die met de hand het product heeft gemaakt. Tevens bijgeleverd is een Denon merkboek, wat de historie laat zien van één van de toonaangevende namen in de audiovisuele wereld. Alle producten zullen vanaf november leverbaar zijn en zullen uitsluitend bij enkele geselecteerde dealers te koop zijn. Bezoek www.denon100.com voor meer details over de Jubileum modellen.

MERK

EDITORS' CHOICE